Jak zrobić jajka po benedyktyńsku
Jak zrobić jajka Benedict wymaga ok. 25 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 619 kalorii, 16G białka, oraz 55 g tłuszczu każdy. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka octu ryżowego, szczypta cayenne, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wiele osób naprawdę lubiło to śniadanie. Przepis ten zachwycił 5115 osób. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Dzieci Mogą Zrobić: Jajka Biszkoptowe Benedykt, Jajka Benedict Deviled Eggs, oraz Jajka Benedykta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj paski boczku lub plastry boczku kanadyjskiego. Powoli smażyć, obracając od czasu do czasu, aż boczek będzie rumiany z obu stron, a jeśli użyjesz boczku w paski, duża część tłuszczu zostanie wytopiona (około 10 minut).
Użyj szczypiec lub widelca, aby usunąć boczek z patelni, Ustaw na papierowym ręczniku, aby wchłonąć nadmiar tłuszczu.
Nie wlewaj tłuszczu z boczku pozostawionego na patelni do odpływu! Albo posmaruj go papierowymi ręcznikami, gdy trochę ostygnie, albo wlej do słoika, który będzie używany później(patrz utylizacja tłuszczu z boczku).
Gotować na wolnym ogniu: podczas gotowania boczku doprowadzić do wrzenia duży rondel w dwóch trzecich wypełniony wodą, a następnie dodać ocet. Doprowadzić wodę do wrzenia ponownie, a następnie obniżyć ogień do nagiego gotowania na wolnym ogniu.
SOS Hollandaise w blenderze: aby zrobić Blender hollandaise, rozpuść 10 łyżek niesolonego masła.
Umieść 3 żółtka, łyżkę soku z cytryny, 1/2 łyżeczki soli w blenderze, zmiksuj na średniej lub średniej prędkości przez 20-30 sekund, aż jajka rozjaśnią kolor.
Włącz blender do najniższego ustawienia, powoli drybluj w gorącym roztopionym maśle, kontynuując mieszanie. Smak soli i kwasowości i dodać więcej soli lub soku z cytryny do smaku.
Przenieś go do pojemnika, którego możesz użyć do nalewania i ustaw na ciepłym—ale nie gorącym—miejscu na płycie kuchennej lub w jej pobliżu.
jaja: oto prosta metoda kłusownictwa jaj. Zasadniczo, pracując jedno jajko na raz, rozbijasz jajko w małej misce i wsuwasz je do ledwo gotującej się wody. Gdy zaczyna krzepnąć, można wsunąć w innym jajku, aż masz wszystkie cztery gotowania.
Wyłączyć ogień, przykryć patelnię i odstawić na 4 protokół. (Pamiętaj, które jajko weszło pierwsze, będziesz chciał je najpierw wyjąć.) Gdy przychodzi czas na usunięcie jajek, delikatnie wyjąć łyżką szczelinową.
Zauważ, że czas jest trochę zmienny na jajach, w zależności od wielkości patelni, ilości wody, liczby jaj i tego, jak cieknące je lubisz. Być może będziesz musiał trochę poeksperymentować ze swoją konfiguracją, aby dowiedzieć się, co musisz zrobić, aby uzyskać jajka dokładnie tak, jak lubisz.
Tosty angielskie babeczki: jak tylko wszystkie jajka są w wodzie kłusowniczej, zacznij prażyć angielskie babeczki. Jeśli nie uda Ci się upiec wszystkich babeczek, zanim jajka będą gotowe, delikatnie wyjmij jajka z wody i włóż do miski.
Złożyć jajka po benedyktyńsku: do złożenia posmarować masłem jedną stronę Angielskiej muffinki. Na wierzchu dwa plastry boczku lub 1 plasterek boczku kanadyjskiego. Możesz przyciąć boczek, aby pasował do muffinki, jeśli chcesz.
Na boczek kładziemy jajko w koszulce, a następnie polewamy je sosem holenderskim.
Posypać natką pietruszki i podawać od razu.
Polecane wino: Chardonnay, Cava
Chardonnay i Cavan to moje ulubione jajka po benedyktyńsku. Wino musujące - z naszym bez soku pomarańczowego - jest oczywistym wyborem dla jaj. Z maślanym sosem hollandaise możesz jednak zdecydować się na pełniejsze białe wino, takie jak chardonnay. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.