Jak zrobić jajka po benedyktyńsku

Jak zrobić jajka po benedyktyńsku
Jak zrobić jajka Benedict wymaga ok. 25 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 619 kalorii, 16G białka, oraz 55 g tłuszczu każdy. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka octu ryżowego, szczypta cayenne, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wiele osób naprawdę lubiło to śniadanie. Przepis ten zachwycił 5115 osób. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Dzieci Mogą Zrobić: Jajka Biszkoptowe Benedykt, Jajka Benedict Deviled Eggs, oraz Jajka Benedykta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
boczek: 
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
2
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodaj paski boczku lub plastry boczku kanadyjskiego. Powoli smażyć, obracając od czasu do czasu, aż boczek będzie rumiany z obu stron, a jeśli użyjesz boczku w paski, duża część tłuszczu zostanie wytopiona (około 10 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek KanadyjskiBoczek Kanadyjski
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
4
Użyj szczypiec lub widelca, aby usunąć boczek z patelni, Ustaw na papierowym ręczniku, aby wchłonąć nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Nie wlewaj tłuszczu z boczku pozostawionego na patelni do odpływu! Albo posmaruj go papierowymi ręcznikami, gdy trochę ostygnie, albo wlej do słoika, który będzie używany później(patrz utylizacja tłuszczu z boczku).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Gotować na wolnym ogniu: podczas gotowania boczku doprowadzić do wrzenia duży rondel w dwóch trzecich wypełniony wodą, a następnie dodać ocet. Doprowadzić wodę do wrzenia ponownie, a następnie obniżyć ogień do nagiego gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
SOS Hollandaise w blenderze: aby zrobić Blender hollandaise, rozpuść 10 łyżek niesolonego masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS HollandaiseSOS Hollandaise
Masło NiesoloneMasło Niesolone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Umieść 3 żółtka, łyżkę soku z cytryny, 1/2 łyżeczki soli w blenderze, zmiksuj na średniej lub średniej prędkości przez 20-30 sekund, aż jajka rozjaśnią kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
(Keebler)(Keebler)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Włącz blender do najniższego ustawienia, powoli drybluj w gorącym roztopionym maśle, kontynuując mieszanie. Smak soli i kwasowości i dodać więcej soli lub soku z cytryny do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Przenieś go do pojemnika, którego możesz użyć do nalewania i ustaw na ciepłym—ale nie gorącym—miejscu na płycie kuchennej lub w jej pobliżu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
11
jaja: oto prosta metoda kłusownictwa jaj. Zasadniczo, pracując jedno jajko na raz, rozbijasz jajko w małej misce i wsuwasz je do ledwo gotującej się wody. Gdy zaczyna krzepnąć, można wsunąć w innym jajku, aż masz wszystkie cztery gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Wyłączyć ogień, przykryć patelnię i odstawić na 4 protokół. (Pamiętaj, które jajko weszło pierwsze, będziesz chciał je najpierw wyjąć.) Gdy przychodzi czas na usunięcie jajek, delikatnie wyjąć łyżką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Zauważ, że czas jest trochę zmienny na jajach, w zależności od wielkości patelni, ilości wody, liczby jaj i tego, jak cieknące je lubisz. Być może będziesz musiał trochę poeksperymentować ze swoją konfiguracją, aby dowiedzieć się, co musisz zrobić, aby uzyskać jajka dokładnie tak, jak lubisz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
14
Tosty angielskie babeczki: jak tylko wszystkie jajka są w wodzie kłusowniczej, zacznij prażyć angielskie babeczki. Jeśli nie uda Ci się upiec wszystkich babeczek, zanim jajka będą gotowe, delikatnie wyjmij jajka z wody i włóż do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
½ łyżeczki Soli½ łyżeczki Soli
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
15
Złożyć jajka po benedyktyńsku: do złożenia posmarować masłem jedną stronę Angielskiej muffinki. Na wierzchu dwa plastry boczku lub 1 plasterek boczku kanadyjskiego. Możesz przyciąć boczek, aby pasował do muffinki, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek KanadyjskiBoczek Kanadyjski
½ łyżeczki Soli½ łyżeczki Soli
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
(Keebler)(Keebler)
16
Na boczek kładziemy jajko w koszulce, a następnie polewamy je sosem holenderskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS HollandaiseSOS Hollandaise
Jajko GotowaneJajko Gotowane
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
17
Posypać natką pietruszki i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)

Polecane wino: Chardonnay, Cava

Chardonnay i Cavan to moje ulubione jajka po benedyktyńsku. Wino musujące - z naszym bez soku pomarańczowego - jest oczywistym wyborem dla jaj. Z maślanym sosem hollandaise możesz jednak zdecydować się na pełniejsze białe wino, takie jak chardonnay. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawŚniadanieBrunch
Magazyn