Jak zrobić chleb bez ugniatania piwa
Need a wegańskie pieczywo? Jak zrobić No-ugniatane piwo chleb może być niesamowite przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 268 kalorii, 8G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Dzień Ojca wydarzenie. Przepis ten zachwycił 1029 osób. Mieszanka aktywnych drożdży, ciepłej wody, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Salt Grass Steakhouse Shiner Bock Beer Bread-możesz zrobić chleb piwny w domu z naszym take alike, Chleb Owsiany bez ugniatania, oraz Chleb Bez Ugniatania.
Instrukcje
Wymieszać razem drożdże, 1/2 szklanki mąki i ciepłej wody w dużej misce. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na około 30 minut.
Wymieszać piwo, pozostałą mąkę i sól do miski.
Wymieszać, aż cała mąka zostanie włączona i utworzy gęste lepkie ciasto, które odrywa się od boków miski. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 2 godziny, aż podwoi się rozmiar.
Zeskrobać całe ciasto z miski za pomocą gumowej szpatułki i umieścić na dobrze obsypanej mąką powierzchni. Obficie mąkę wierzch ciasta i uformować w kształt bochenka.
Posypać blachę z mąki kukurydzianej.
Przełożyć bochenek na blachę do pieczenia i posypać wierzch mąką. Przykryć luźno ręcznikiem i odstawić na 30-40 minut.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Umieść mały bochenek ciepłej wody na Dolnym stojaku, aby nawilżyć piekarnik.
Ukoś długą szczelinę w górnej części bochenka ostrym nożem lub brzytwą.
Umieść blachę do pieczenia na stojaku nad patelnią ciepłej wody w piekarniku.
Piec 35 minut, aż Bochenek będzie złoty kolor.
Przenieść do regału chłodzącego.
Ostudzić całkowicie przed krojeniem i serwowaniem.