Jak upiec kurczaka
Jak upiec kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.35 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 33g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 435 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pieczonego kurczaka, ząbki czosnku, gałązki rozmarynu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rosół z kurczaka z resztkami pieczonego kurczaka, Pieczony Kurczak, oraz Naprawdę przydatny pieczony kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Krok 1 mycie i sól: kiedy wrócisz do domu, Rozpakuj i spłucz go do środka i na zewnątrz zimną wodą. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
Posypać 1 łyżeczką soli koszernej. Sól sprawia, że mięso miękkie i poprawia smak (i nie sprawia, że smak słony). Przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do pieczenia (do 1 dnia). Doprowadzić ptaka do temperatury pokojowej na godzinę przed pieczeniem; następnie umieścić świeży rozmaryn i czosnek w jamie.
Kurczaka posypać czarnym pieprzem.
Krok 2 rozgrzej i piecz: Rozgrzej piekarnik do 45
Na płycie kuchennej rozgrzej żeliwną patelnię (wystarczająco dużą, aby pomieścić kurczaka) na średnim ogniu.
Dodaj oliwę z oliwek do patelni i umieść ptaka, pierś do góry, na patelni. Następnie umieść gorącą patelnię na środkowym stojaku w piekarniku. (Dla łatwej strony, młode ziemniaki wrzucić do odrobiny oliwy z oliwek i dodać je do patelni-pozostawić po około 20 minutach.) Pieczeń około 1 godziny dla ptaka 3 1/2 funta i do 90 minut dla 5-funta.
Krok 3 TEST na DONENESS: po około 50 minutach użyj termometru do mięsa, aby sprawdzić temperaturę w najgrubszej części uda; powinien osiągnąć 18
Dwa inne szybkie testy na doneness: poruszaj nogą kurczaka; jeśli jest luźna, to jest zrobione. Lub pokroić w fałdkę, gdzie uda spotykają się z ciałem; jeśli nie ma śladów krwi, a soki są jasne, ptak jest gotowy. Jeśli nie jest to zrobione, nadal piec kolejne 10 minut lub tak.
Umieść kurczaka na desce do krojenia z wargą, aby soki nie przelały się i pozostaw 10 do 15 minut. Następnie posyp dodatkowy czarny pieprz na wierzch i wyrzeźb, zaczynając od usunięcia ud i nóg, a następnie skrzydeł. W przypadku piersi wyrzeźbić od zewnątrz do wewnątrz, w cienkich, równych plasterkach.