Jajka Benedykta

Jajka Benedykta
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy poranny posiłek, więc dać jajka Benedykta spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 70 g tłuszczu, oraz w sumie 753 kalorie. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz kanadyjski boczek, pieprz cayenne, mieszanka mesclun i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Jajka Benedict Deviled Eggs, Jajka Benedykta, oraz Jajka Benedykta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Duży, szeroki garnek napełnij do połowy wodą i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Dodaj ocet i zmniejszyć ogień, aż woda na patelni nie ma więcej pęcherzyków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Bardzo blisko powierzchni wody, rozbij jaja i delikatnie upuść każde jajko do wody. Jajka gotować od 3 do 4 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć jajka z patelni i umieścić w misce z zimną wodą. Rezerwować jaja w zimnej wodzie i rezerwować płyn kłusowniczy do podgrzania jaj. Oczywiście, jeśli kłusujesz jajka na dzień przed tobą, możesz podgrzać jajka w nowej wodzie!
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Posmarować dużą patelnię saute lekko oliwą z oliwek i doprowadzić do średniego ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Dodaj plastry boczku kanadyjskiego i gotować je po obu stronach, aż będą gorące, ale nie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek KanadyjskiBoczek Kanadyjski
7
Upiecz angielskie babeczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
½ łyżeczki Soli½ łyżeczki Soli
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
8
Umieść 1 plasterek kanadyjskiego boczku na każdej Angielskiej babeczce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek KanadyjskiBoczek Kanadyjski
½ łyżeczki Soli½ łyżeczki Soli
9
Podgrzać płyn do kłusowania jaj (lub patelnię z nową wodą, jeśli wcześniej gotowałeś) i umieścić jaja w wodzie na 1 minutę lub do momentu, gdy jajka będą ciepłe, ale nie będą dalej gotować. Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć jajka z ciepłej wody, osuszyć na czystym papierze lub ręczniku i umieścić 1 jajko na każdej babeczce Angielskiej. Top z sosem holenderskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS HollandaiseSOS Hollandaise
½ łyżeczki Soli½ łyżeczki Soli
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Mesclun wymieszać z sokiem z cytryny, dużym tłuszczem i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
MesclunMesclun
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
11
Udekoruj każdy talerz ubranymi zieleniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
12
Propozycja Parowania Wina: Prosecco
Składniki, których będziesz potrzebować
ProseccoProsecco
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
13
W małym rondlu roztopić masło na średnim ogniu. Podczas gdy masło topi się, usuń pianę, która gromadzi się na powierzchni. Dusić masło przez 15 do 20 minut i delikatnie kadzi z jasnego tłuszczu maślanego do miarki lub mały dzbanek z dziobkiem. Pamiętaj, aby pozostawić mleko w dolnej części patelni. To się nazywa masło klarowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło KlarowaneMasło Klarowane
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
ChochlaChochla
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
14
W małej patelni saute, połączyć ocet i pieprz i gotować na średnim ogniu, aż prawie cały ocet wyparował.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
15
Zdjąć patelnię z ognia i wrzucić kilka kostek lodu na patelnię i niech usiąść, aż się stopią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
16
W średniej metalowej misce ubijamy żółtka, aż staną się pieniste i puszyste. Odcedzić pieprz płyn do mieszaniny jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
17
Umieść 1-calową wodę w średnim rondlu i przynieś ją do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
18
Umieść metalową miskę na garnku i delikatnie gotuj jajka, często ubijając, przez 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
19
Bardzo powoli zacznij dodawać klarowane masło. Zacznij od 2 do 3 kropli i kontynuuj jeszcze kilka kropli po dodaniu masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło KlarowaneMasło Klarowane
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
20
Nadal dodawać kilka kropli masła na raz. Jeśli jajka wydają się gotować zbyt szybko, wyciągnij miskę z rondla i obniż ogień. Jeśli jajka zaczną się skrzepnąć, natychmiast wrzuć kostkę lodu, aby ostygły jajka. Nadal dodawać masło trochę na raz, aż zostanie włączone. Sos powinien być puszysty i spieniony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
21
Po połączeniu masła dodać sok z cytryny i doprawić sosem cayenne i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
22
Podawać na gotowanych jajkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko GotowaneJajko Gotowane
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn