Jaja Krabowe Benedykt
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy poranny posiłek, więc dać jajka kraba Benedykta spróbować. Na 3,13 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 497 kalorii, 27g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 21 minut. Mieszanka pieprzu, masło, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciastka Krabowe Jajka Benedykt, Jaja Krabowe Benedykta - 5 Punktów, oraz Ciasto Krabowe Jajka Benedykt Z Old Bay Hollandaise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników w małym rondlu na małym ogniu, dobrze mieszając trzepaczką.
Dodaj masło; mieszaj, aż masło się rozpuści. Trzymaj ciepło.
Dodaj wodę do dużej patelni, wypełniając dwie trzecie pełne. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować.
Dodać 1 łyżkę octu winnego białego. Rozbij każde jajko na kubek budyniowy i delikatnie przelej na patelnię. Gotować przez 3 minuty lub do pożądanego stopnia doneness.
Ułożyć 1 muffinkę, pokroić boki w górę, na każdej z 4 talerzy i podzielić kraba między muffinki.
Wyjąć jajka z patelni za pomocą łyżki szczelinowej. Delikatnie umieścić 1 jajko na każdej połowie muffinki. Top każdej porcji z około 3 łyżki sosu.
Posypać popękanym pieprzem.
W razie potrzeby udekorować szczypiorkiem i estragonem.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest La Crema Russian River Chardonnay. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.