Jagodowo-Pomarańczowy Drobiazg
Jagodowo-pomarańczowy drobiazg to bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 333 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to raczej tanie przepis dla fanów Szkockiego jedzenia. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz sproszkowaną żelatynę, ser ricotta, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Jagodowo-Pomarańczowy Drobiazg, Blueberry Lemon Trifle, oraz Lemon Blueberry Trifle.
Instrukcje
Wlać 1/2 szklanki soku pomarańczowego do małego garnka i podgrzać na średnim ogniu do gorąca; zdjąć z ognia.
Posyp żelatynę gorącym sokiem pomarańczowym, zamieszaj i odstaw na 5 minut, aby zmiękczyć.
Połącz jogurt, ricotta, wanilia, brązowy cukier, skórka pomarańczowa i mieszaninę żelatyny w robocie kuchennym i proces, aż będzie gładka, gęsta i podobna do kremu.
Włóż angel food cake do miseczki drobiazgowej i popchnij ją tak, aby leżała na dnie.
Pozostałe 1/2 szklanki soku pomarańczowego wlać na ciasto, aby zwilżyć. Łyżka jogurtowy krem na ciasto na pokrycie. Schłodzić w lodówce, aby skonfigurować.
Połączyć jagody, cukier i sok z cytryny w garnku na średnim ogniu. Delikatnie mieszaj, aż jagody rozpadną się i uwolnią naturalny sok; konsystencja powinna pozostać nieco gruba. Odstawić do ostygnięcia.
Schłodzony drobiazg udekoruj kompot jagodowy i udekoruj świeżą miętą.