Jagnięcina w sosie Red Mole

Jagnięcina w sosie Red Mole
Jagnięcina w sosie Red Mole może być tylko sos, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,25 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 182 kalorie, 3G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka papryki pasilla, czosnek, nasiona sezamu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Jagnięcina W Sosie Red Mole, Stelaż Kreta jagnięcego z sosem truskawkowo-balsamicznym, oraz Polędwiczki Jagnięce Natarte Quesadillas.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na dużej patelni. Doprawić jagnięcinę ze wszystkich stron obficie solą i pieprzem, a następnie zapiekać na patelni, aż ze wszystkich stron powstanie brązowa skorupa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Ułóż rumianą jagnięcinę w kawałku wytrzymałej folii aluminiowej i polej sosem kret. Szczelnie uszczelnij, aby nie wydostało się powietrze, a sos nie wyciekł. (Podwójna folia to dobry pomysł.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
3
Piec w temperaturze 325 stopni F przez 3-4 godziny, aż jagnięcina będzie miękka i spadnie z kości.SOS Mole
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Serwuje 42 papryki chipotle, suszone2 papryki pasilla, pieczone 8 pomidory śliwkowe, pieczone 3 ząbki czosnku, pieczone 1 łyżeczka oregano1 łyżeczka cynamonu1 łyżka sezamu1 / 2 łyżeczka pieprzu2 łyżki oleju rzepakowego1 1/2 uncji meksykańskiej czekolady1 / 2 łyżeczki soli8 uncji sosu pomidorowego
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Pomidor śliwkowyPomidor śliwkowy
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
5
Paprykę chipotle namoczyć w gorącej wodzie do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
6
Usuń nasiona i łodygi. Chipotle Puree, pieczone papryki, pomidory i czosnek, aż będzie gładka i odstawić. Tosty oregano, cynamon, sezam i pieprz aż pachną. W rondlu rozgrzać olej rzepakowy, następnie dodać puree warzywne, przyprawy, czekoladę, sól i sos pomidorowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Dodatkowe Jabłko OpcjonalnieDodatkowe Jabłko Opcjonalnie
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Podgrzewać, aż czekolada rozpuści się, a następnie nadal gotować na wolnym ogniu, przykryte, przez 15 minut, często mieszając. Jeśli sos jest zbyt gęsty, w razie potrzeby dodaj wodę do cienkiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawSos
Magazyn