Jagnięcina w sosie Red Mole
Jagnięcina w sosie Red Mole może być tylko sos, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,25 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 182 kalorie, 3G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka papryki pasilla, czosnek, nasiona sezamu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Jagnięcina W Sosie Red Mole, Stelaż Kreta jagnięcego z sosem truskawkowo-balsamicznym, oraz Polędwiczki Jagnięce Natarte Quesadillas.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni. Doprawić jagnięcinę ze wszystkich stron obficie solą i pieprzem, a następnie zapiekać na patelni, aż ze wszystkich stron powstanie brązowa skorupa.
Ułóż rumianą jagnięcinę w kawałku wytrzymałej folii aluminiowej i polej sosem kret. Szczelnie uszczelnij, aby nie wydostało się powietrze, a sos nie wyciekł. (Podwójna folia to dobry pomysł.)
Piec w temperaturze 325 stopni F przez 3-4 godziny, aż jagnięcina będzie miękka i spadnie z kości.SOS Mole
Serwuje 42 papryki chipotle, suszone2 papryki pasilla, pieczone 8 pomidory śliwkowe, pieczone 3 ząbki czosnku, pieczone 1 łyżeczka oregano1 łyżeczka cynamonu1 łyżka sezamu1 / 2 łyżeczka pieprzu2 łyżki oleju rzepakowego1 1/2 uncji meksykańskiej czekolady1 / 2 łyżeczki soli8 uncji sosu pomidorowego
Paprykę chipotle namoczyć w gorącej wodzie do miękkości.
Usuń nasiona i łodygi. Chipotle Puree, pieczone papryki, pomidory i czosnek, aż będzie gładka i odstawić. Tosty oregano, cynamon, sezam i pieprz aż pachną. W rondlu rozgrzać olej rzepakowy, następnie dodać puree warzywne, przyprawy, czekoladę, sól i sos pomidorowy.
Podgrzewać, aż czekolada rozpuści się, a następnie nadal gotować na wolnym ogniu, przykryte, przez 15 minut, często mieszając. Jeśli sos jest zbyt gęsty, w razie potrzeby dodaj wodę do cienkiego.