Irlandzki chleb sodowy IV

Irlandzki chleb sodowy IV
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc spróbuj irlandzkiego chleba sodowego IV. Ten przepis daje 8 porcji z 599 kalorii, 12g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Za 92 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Dzień Świętego Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 21 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 45 minut. Działa dobrze jako śniadanie. Jeśli masz pod ręką rodzynki, jajka, maślankę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 68%. Podobne przepisy obejmują Spowiedź część Irlandzka i część szalona ... Irlandzki chleb pszenny, Byłeś (- aś) tutaj: soda bread, oraz Irlandzki Chleb Sodowy.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Użyj palców lub krajalnicy do ciasta, aby wcisnąć masło lub margarynę, jak skórkę ciasta. Gdy mieszanina wygląda dobrze i krucha, dodaj rodzynki i kminek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Nasiona KminkuNasiona Kminku
MasłoMasło
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
RodzynkiRodzynki
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Krajalnica Do CiastKrajalnica Do Ciast
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Wymieszaj, a następnie dodaj jajka, maślankę i śmietanę. Jeśli mieszanina nie jest wilgotna, dodaj mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
JajkoJajko
MlekoMleko
3
Wlać do dwóch natłuszczonych i lekko posypanych mąką bochenków lub patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
4
Piecz w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 45 do 60 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do chleba wyjdzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy irlandzkiego chleba sodowego. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn