Interstate Chili

Interstate Chili
Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz amerykańskiego jedzenia. Spróbuj zrobić Interstate Chili w domu. Jedna porcja tego dania zawiera około 49g białka, 74g tłuszczu i w sumie 994 kalorii. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 4,2 USD za porcję. Działa dobrze jako dość drogie danie główne dla Super Bowl. Jeśli masz pod ręką sos worcestershire, SOS master, oregano i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. 115 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 73%, to danie jest dobre. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Interstate Chili, 9th Annual Chili Contest: Entry-Vegan Chili + Weekly Menu, oraz 10th Annual Chili Contest: Entry-Weeknight White Chicken Chili.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzej olej w dużym ciężkim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj paprykę, cebulę, czosnek i jalapenos i smaż do miękkości, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
3
Dodaj kminek, oregano, chili w proszku, cynamon i cayenne i kontynuuj gotowanie, kolejne 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
CynamonCynamon
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KminekKminek
4
Dodaj wołowinę i chorizo i smaż, aż się zrumienią, około 10 minut, rozbijając mięso podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
WołowinaWołowina
MięsoMięso
5
Dodaj Worcestershire, SOS Master, ostry sos i koncentrat pomidorowy. Kontynuuj gotowanie, aż pasta pomidorowa stanie się ładnie brązowa i karmelizowana, kolejne 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Ostry SosOstry Sos
SOSSOS
6
Dodaj bulion wołowy i liście laurowe. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do wrzenia i gotować przez 1 godzinę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Bulion WołowyBulion Wołowy
7
Podawać ze śmietaną, tartym serem, cebulą i domowymi chipsami Tortilla. Chili można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić pod przykryciem. Podgrzej przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy TortillaChipsy Tortilla
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
SerSer
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
1
Umieść olej w głębokim garnku, aż znajdzie się prawie w połowie boku patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
2
Rozgrzej olej do 360 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Paski do smażenia na głębokim tłuszczu, 30 do 45 sekund z każdej strony, aż będą chrupiące i tylko zarumienią się.
4
Przenieś na ręcznik papierowy, aby spuścić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
Natychmiast posyp solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
6
Podawać z chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili

Składniki

2do 3 liści laurowychdo 3 liści laurowych4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiKawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.cayennecayenne7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkistarty Cheddar, do dekoracjistarty Cheddar, do dekoracji1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania6linkiMeksykańskie chorizo, usunięte z łusekMeksykańskie chorizo, usunięte z łusek283Orzechy dowolne (posiekane)tortille kukurydziane pokrojone w paskitortille kukurydziane pokrojone w paski3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone2(zima)Gravy MasterGravy Master1zielona papryka, pokrojona w kostkęzielona papryka, pokrojona w kostkę454Orzechy dowolne (posiekane)mielony chuck wołowymielony chuck wołowy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)cynamon mielonycynamon mielony3(zima)kminek mielonykminek mielony2(zima)posiekana świeża trybula lub 1 łyżka suszonej trybuliposiekana świeża trybula lub 1 łyżka suszonej trybuli3papryka jalapeno mielonapapryka jalapeno mielona2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1małecebula, pokrojona w kostkę, do dekoracjicebula, pokrojona w kostkę, do dekoracji2(zima)suszone oreganosuszone oregano1czerwona papryka, pokrojona w kostkęczerwona papryka, pokrojona w kostkę8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySólSól8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz227Orzechy dowolne (posiekane)śmietana, do dekoracjiśmietana, do dekoracji170Orzechy dowolne (posiekane)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej roślinny do smażeniaOlej roślinny do smażenia1( bakłażany)Vidalia cebula pokrojona w kostkęVidalia cebula pokrojona w kostkę3(zima)Sos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache

Chili działa naprawdę dobrze z Cava, Shiraz i Grenache. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować, jest Bodegas Naveran Brut Cava. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Bodegas Naveran Brut Cava
Bodegas Naveran Brut Cava
Naveran Brut Vintage ma wyraziste i pikantne kwiatowe, tostowe pieczywo i cytrusowe aromaty. Pikantne, uprzejme, lekkie i czyste smaki cytrusów i owoców pestkowych na podniebieniu mają świeży i rześki charakter. Smakował na ślepo, łatwo pomylić to ze wspaniałym szampanem.Cavas są bardzo wszechstronne jako aperitif przed posiłkiem, do deseru po nim i (niespodzianka!), aby cieszyć się podczas posiłku. Ten Naperan Brut Vintage połączy się z miękkimi serami, świeżymi owocami, białymi mięsami (wieprzowina i kurczak), a nawet bogato aromatyzowanymi czerwonymi mięsami. Ta Cava świetnie nadaje się do samodzielnego popijania, szczególnie na przyjęcia i inne imprezy "na stojąco".
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia18
Magazyn