Indywidualne Galetki cukinii, cytryny i ricotty
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać indywidualne cukinia, cytryna, i ricotta Galettes spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 393 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje 97 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz fleur de sel, lodowatą wodę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Indywidualne Galetki Cukinii, Cytryny I Ricotty, Borówka Ricotta Galettes, oraz Galetki Z Czekoladą, Truskawkami I Ricottą.
Instrukcje
Mąkę i sól ubić w mediumbowl. Opuszkami palców wcierać masło w mieszaninę mąki, aż powstanie gruba Mączka.
Dodać4 łyżki wody z lodem, 1 łyżka stołowa raz, mieszając, aż ciasto utworzy grudki, i dodając więcej wody byteaspołuczki w razie potrzeby, jeśli ciasto jest zbyt suche.Uformuj ciasto na 2 kulki; spłaszcz każdą do środka. Owinąć w folię i schłodzić co najmniej 30 minut. Czy do przodu: może być wykonany 2 dni do przodu. Przechowywać w lodówce.
Odstawić na roomtemperature 15 minut przed walcowanie.
Umieścić cukinię w colanderset nad dużą miską.
Posypać 3 / 4 łyżeczki soli i wrzucić do herbu.
Niech spuścić 30 minut. Praca w partiach, squeezezucchini w ręczniku kuchennym, aby usunąć jak najwiekszy płyn, jak to możliwe.
Roztopić 2 łyżki masła z olejemwspółczesna duża patelnia na średnim ogniu.
Dodaj i smażyć, aż miękkie i przezroczyste, o 7 protokół.
Dodaj czosnek i sauté untilfragrant, o 30 sekund.
Dodać cukinię i sok z cytryny; zmniejszyć ogień do średnio niskie i gotować, aż cukinia jest miękka, mieszając od czasu do czasu, o 12 protokół.Schłodzić do temperatury pokojowej.
Ser ricotta, 1/3 szklanki parmezanu, jajko, skórka cytrynowa, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki soli w średniej misce.Wymieszać schłodzoną mieszaninę cukinii.
Rozgrzej piekarnik do 218°. Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem.
Rozwałkuj 1 krążek ciasta do grubości 1/8 cala. Używając talerza o średnicy 6 cali, Wytnij 3 doughrounds. Powtórz z pozostałym ciastem.
Umieść 3 rundy ciasta na każdej blasze do pieczenia.
Roztopić pozostałe 2 łyżki masła.Łyżka 1/2 szklanki napełniania do środka 1 doughround, pozostawiając 1 1/4-do 1 1/2-cala granicy.Ostrożnie złożyć granicy, plisowanie doughedges do tworzenia okrągłego ciasta z około 2 do 21/2 cali odsłoniętego nadzienia w centrum.Powtórz z pozostałym nadzieniem i ciastem.
Skórki posmarować roztopionym masłem.
Skropić Pozostałe roztopione nadzienie maślane w centrach.
Posypać galetki pozostałym 1/4 szklanki parmezanu.
Posypać lekko fleur de sel.
Piec 15 minut. Zredukować temperaturę do 191°.
Piec, aż ciasto będzie złote, a nadzienie ustawi się i zacznie się brązowo, około 25 minut dłużej. Runspatula pod galettes poluzować.
Pozwól odpocząć 5 minut. czy z wyprzedzeniem można wykonać 4 godzinyogłowy.
Odstawić w temperaturze pokojowej.
Podawać poszczególne galetki na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
* Rodzaj soli morskiej; dostępny w niektórych supermarketach i sklepach z żywnością specjalistyczną.
Różowe jest popularnymlatne połączenie, ale jest to również pyszne wino, które można cieszyć się przez cały rok. Z tym posiłkiem, lubimy 2007 " Sabine & 148; rosé ($1
Francuskie Coteaux d ' Aix-en-Provence. Orzeźwiające smaki strawberryflavors tego Syrah-Grenache łączą się w parze z galettes. Gdy jesteś w sklepie, pamiętaj, że będziesz potrzebować wystarczająco dużo, aby obsłużyć gości i użyć w tym sosie do gruszek.