Grillowane Tacos z salsą z awokado
Grillowane Tacos z salsą z awokado może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 671 kalorii. Na 6,8 USD za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sok z limonki, ząbek czosnku, awokado hass, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowane Tacos Z Salsą Z Awokado, Grillowane Tacos z salsą z awokado, oraz Grillowane Tacos Z Salsą Z Awokado.
Instrukcje
Rozgrzać patelnię grillową. Grilluj jalapeos aż do zwęglenia. Łodyga i nasiona jalapeos; drobno pokroić w kostkę 2 z nich. Cienko pokroić Pozostałe jalapeo i rezerwy na talerzu.
W rondlu podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodaj pokrojone w kostkę jalapeos i cebulę i czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż złoty, 10 protokół.
Dodać pomidory i gotować, aż zmiękną.
Przełożyć do miski i ostudzić. Wymieszać z awokado, kolendrą i sokiem z limonki; doprawić solą i pieprzem.
Olej chorizo i grill na umiarkowanym ogniu, aż gotowane przez.
Wyjąć osłonkę chorizo i pokruszyć mięso do miski. Lekko posmarować serem i grillować przez 1 minutę z każdej strony, następnie naoliwić patelnię i grillować pokrojoną cebulę aż do zwęglenia; obie przełożyć na talerz.
Stek naoliwić, doprawić solą i pieprzem. Grilluj na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając się raz, 8 minut dla średnio rzadkich.
Przenieś na deskę i pozostaw na 5 minut. Cienko pokroić stek i podawać z akompaniamentami.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc