Indywidualne ciasto brzoskwiniowe do góry nogami
Individual Peach Upside-Down Cake to deser przeznaczony dla 4 osób. Za 81 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 346 kalorii , 4 g białka i 11 g tłuszczu . Ten przepis wypróbowało i polubiło 21 osób. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut . Jeśli masz pod ręką mąkę, sodę oczyszczoną, maślankę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 30% wyniku , co nie jest zbyt dobrym wynikiem. Indywidualne ciasto brzoskwiniowe do góry nogami , ciasto brzoskwiniowe do góry nogami i ciasto brzoskwiniowe do góry nogami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Podzielić 2 łyżki masła pomiędzy 4 (6 uncji) kokilki. Rozpuść pozostałą łyżkę masła i odłóż na bok. Równomiernie rozdziel brązowy cukier pomiędzy kokilki; posypując nią dna naczyń.
Każdą brzoskwinię pokroić na 12–14 kawałków.
Połóż brzoskwinie na wierzchu cukru; równomiernie rozdzielając je pomiędzy naczyniami i posypując imbirem. Odłożyć na bok.
W średniej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. W osobnej misce wymieszaj cukier, maślankę, ekstrakt waniliowy i 1 łyżkę roztopionego masła.
Dodaj mokrą mieszaninę do suchej mieszanki i mieszaj tylko do połączenia.
Wlać ciasto na brzoskwinie; równomiernie dzieląc mieszaninę pomiędzy naczyniami.
Umieścić na środkowej półce piekarnika i piec przez 20 do 25 minut lub do momentu, aż ciasto osiągnie wewnętrzną temperaturę 190 stopni F według termometru z odczytem natychmiastowym.
Wyjmij z piekarnika na kratkę i pozostaw do ostygnięcia na 5 minut. Przesuń nożem wokół krawędzi każdego naczynia i odwróć je do góry nogami na talerz do serwowania. Powtórz z każdym ciastem.
Podawaj natychmiast z bitą śmietaną lub lodami, według uznania.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to moje ulubione desery. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "