Indyk Z Morelowo-Kasztanowym Farszem

Indyk Z Morelowo-Kasztanowym Farszem
Indyk z morelowo - kasztanowym farszem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 18 porcji z 594 kalorie, 67g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka porzeczek, indyka, selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%. Spróbuj Kiełbasa Woda Kasztan SOS / Farsz, Indyk z kasztanowym farszem, oraz Pieczony Indyk Z Kasztanowym Farszem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozłóż kostki chleba na blasze do pieczenia i tosty w nagrzanym piekarniku, aż lekko rumiane, mieszając raz. Odstaw kostki chleba na bok. Włącz piekarnik rozgrzać do 325 stopni F (165 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki ChlebaKostki Chleba
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Roztopić masło na dużej patelni, i gotować i mieszać migdały, aż bardzo lekko rumiane, o 3 protokół; usunąć migdały z łyżką szczelinową i odstawić. Gotować i mieszać cebulę i seler w tej samej patelni, aż cebula zaczyna się przeźroczyste, o 5 protokół; wymieszać przyprawy drobiu i soli, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Do DrobiuPrzyprawa Do Drobiu
MigdałyMigdały
MasłoMasło
SelerSeler
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
4
Wlać warzywa do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
5
Do mieszanki warzywnej wymieszać kostki chleba tostowego, migdały, kasztany wodne, suszone morele i suszone porzeczki; mieszać w bulionie z kurczaka, aż farsz będzie równomiernie wilgotny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kasztany WodneKasztany Wodne
Morele SuszoneMorele Suszone
Suszone PorzeczkiSuszone Porzeczki
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Kostki ChlebaKostki Chleba
WarzywaWarzywa
FarszFarsz
MigdałyMigdały
6
Spłucz i dobrze osusz indyka, wewnątrz i na zewnątrz, używając ręczników papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Farsz umieścić lekko w zagłębieniach indyka. Złóż skrzydła pod indykiem i umieść wypchaną pierś ptaka na półce do pieczenia nad patelnią. Spryskać indyka sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
FarszFarsz
Cała TurcjaCała Turcja
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Umieść kawałki folii aluminiowej na wnęce szyi i nad farszem pokazanym w głównej wnęce, aby zapobiec przerostowi.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Resztki farszu wrzucić do naczynia do pieczenia, zalać wodą, przykryć folią i umieścić w lodówce. Około 1 godziny przed podaniem upiecz naczynie z farszem w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Piecz ptaka w piekarniku 325 stopni, aż skóra będzie rumiana, a natychmiastowy odczyt termometru mięsnego włożony w najgrubszą część uda odczytuje 180 stopni F (80 stopni C), 4 1/2 do 5 godzin. Pozostawić indyka na około 20 minut przed wyjęciem farszu i rzeźbieniem mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Cała TurcjaCała Turcja
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 40 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia32
Magazyn