Indyk z glazurowanymi Kasztanami, pasternakiem i grzybami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj indyka z glazurowanymi Kasztanami, pasternakiem i grzybami. Jedna porcja zawiera 1280 kalorii, 125g białka, oraz 63g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 5,68 zł za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cytrynę, tymianek, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Farsz z indykiem włoską kiełbasą, pieczarkami i wodnymi Kasztanami, Kasztany Grzyby, Cukinia I Czerwona Cykoria, oraz Grzyby z kasztanami i tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przygotować indyka dzień przed pieczeniem: 10 łyżek masła, 2 łyżki posiekanego tymianku, paprykę, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w robocie kuchennym do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
8 (U-12) Krewetek
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
2
Usuń szyję i podroby z indyka; Odrzuć wątrobę i zarezerwuj szyję i resztę podrobów. Osusz indyka w środku i na zewnątrz papierowymi ręcznikami. Rozluźnij skórę na piersi, wsuń łyżki przyprawionego masła pod spodem i wygładź, aby równomiernie pokryć mięso. Natrzyj skórę pozostałym przyprawionym masłem. Doprawić jamę solą i pieprzem i nadziewać 2 gałązkami cipollinis, 3 gałązkami tymianku i gałązkami pietruszki. Przechowywać w lodówce, odkryte, na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Pokroić W Kliny, 1 )
Cebula Cipollini
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Wątroba
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Gotować szyję, kasztany, bulion i 4 szklanki wody w średnim rondlu na małym ogniu, częściowo pokryte, aż kasztany są pulchne, 50 minut do 1 godziny. Odcedź, odrzucając szyję i zarezerwuj kasztany i bulion w oddzielnych miseczkach. (Można to zrobić dzień wcześniej.)
Doprowadzić indyka do temperatury pokojowej na 30 minut przed pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
5
Umieść stojak w najniższej pozycji piekarnika i usuń inne stojaki; rozgrzej do 400 stopni. Indyka doprawiamy solą i pieprzem, a połowę cytryny wkładamy do jamy. Związać nogi razem ze sznurkiem. Wyłóż stojak do pieczenia z podwójną warstwą folii i umieść w patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Sznurek Rzeźniczy
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Włożyć indyka, od strony piersi w dół, na folii i piec 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
7
Wyjmij patelnię z piekarnika i przekręć pierś indyka do góry, odrzucając folię. Pieczeń aż złoty kolor i termometr włożony do uda rejestruje 160 stopni, 30 do 35 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Tymczasem przygotować warzywa: roztopić 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu, następnie dodać pozostałe 12 cipollinis i 2 gałązki tymianku i gotować, aż złoty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kliny, 1 )
Cebula Cipollini
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Dodać pasternak i gotować, aż jasnobrązowy, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak
10
Dodać 3 szklanki bulionu z kasztanów i gotować, aż warzywa będą miękkie, o 12 protokół. Zwiększyć ogień do średnio wysokiej i gotować, aż szkliwione, o 10 więcej minut. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego