Indyk solony w cydrze z Klonowo-Cydrową glazurą

Indyk solony w cydrze z Klonowo-Cydrową glazurą
Indyk z solanką z Klonowo-Cydrową glazurą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 821 kalorii, 56g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 4,32 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz liście szałwii, oliwę z oliwek, liście laurowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać liście laurowe można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Indyk solony z soi i cydru na tostach z sosem Klonowo-sojowym, Indyk Solony Cydrem, oraz Indyk Solony Cydrem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W rondlu rozgrzać cydr jabłkowy, brązowy cukier, sól, pieprz, czosnek, liście laurowe, pomarańcze, szalotki, pietruszka, szałwia i tymianek, aby rozpuścić cukier i sól. Następnie niech mieszanina ostygnie całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Podzielić kawałki indyka między dwie 2 1/2-galon zamykane plastikowe torby lub pojemniki wystarczająco duże, aby je pomieścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
3
Dodać równe części solanki do dwóch worków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
4
Odstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej na noc.
5
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Wyjąć indyka z solanki i osuszyć. Natrzeć skórę olejem i posypać pieprzem. Ustaw indyka na metalowym stojaku umieszczonym nad obramowaną blachą do pieczenia i gotuj około 15 minut na funt, lub do momentu, gdy termometr instant-read włożony do najgrubszej części rejestruje około 165 stopni F. temperatura wzrośnie od 5 do 10 stopni, gdy odpoczywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1
Umieść mały rondel na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Dodaj jabłecznik, Indyk bulion, syrop klonowy, masło, pieprz i skórka pomarańczowa. Doprowadzić mieszaninę do lekkiego gotowania na wolnym ogniu i zmniejszyć o połowę. Podlewać indyka od czasu do czasu w ostatniej połowie czasu gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
JabłecznikJabłecznik
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
TrudnośćEkspert
Gotowe W15 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia37
Magazyn