Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu Cajun

Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu Cajun
Cajun smażony Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 70g białka, 144g tłuszczu, oraz w sumie 1579 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 9,11 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka piwa, soku z cebuli, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 69%. Spróbuj Smażony Indyk Cajun, Mój ulubiony głęboko smażony indyk {i nawet nie lubię indyka!}, oraz Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj sok z cebuli, sok z czosnku, ostry sos, sos Worcestershire, czarny pieprz, pieprz cayenne i piwo.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Sok CzosnkowySok Czosnkowy
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
3
Wymieszać aż do dobrze wymieszanego.
4
Użyj strzykawki do wstrzykiwania marynaty lub baster indyka z końcówką wtryskiwacza, aby wstrzyknąć marynatę na całej indyku, w tym na nogach, plecach, skrzydłach, udach i piersiach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BasterBaster
5
Umieścić w dużej plastikowej torbie i marynować na noc w lodówce. Nie używaj kuchennego worka na śmieci. Jeśli twój indyk jest duży, możesz użyć torby piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Gdy nadszedł czas, aby usmażyć, odmierz ilość potrzebnego oleju, opuszczając indyka do frytkownicy i napełniając go wystarczającą ilością oleju, aby go pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
7
Wyjąć indyka i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
8
Podgrzać olej do 365 stopni F (185 stopni C). Gdy olej osiągnie temperaturę, powoli opuszczaj indyka do gorącego oleju za pomocą urządzenia wiszącego dostarczanego z frytownicami do indyka. Indyk powinien być całkowicie zanurzony w oleju. Gotować przez 36 minut, lub 3 minuty na Funt indyka. Indyk robi się, gdy temperatura w najgrubszej części uda osiąga 180 stopni F (80 stopni C). Wyłącz płomień i powoli Usuń z oleju, upewniając się, że cały olej wypłynie z jamy. Pozostawić na półmisku na około 20 minut przed wyrzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia29
Magazyn