Indyk Pieczony Z Rozmarynem
Pieczony z rozmarynem Indyk jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 18 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 386 kalorii. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, rozmaryn, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 25 minut. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest solidne. Spróbuj Indyk Pieczony Z Rozmarynem, Indyk Pieczony Z Rozmarynem, oraz Piwo i rozmaryn pieczony indyk dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz oliwę z oliwek, czosnek, rozmaryn, bazylia, włoskie przyprawy, czarny pieprz i sól. Odstawić.
Umyć indyka, wewnątrz i na zewnątrz, osuszyć.
Usuń wszelkie duże złogi tłuszczu. Rozluźnij skórę od piersi. Odbywa się to poprzez powolną pracę palcami między piersią a skórą. Rozluźnij go do końca pałeczki, uważając, aby nie rozerwać skóry.
Za pomocą dłoni rozprowadź dużą ilość mieszanki rozmarynu pod skórą piersi oraz w dół uda i nogi. Rozetrzyj pozostałą część mieszanki rozmarynu na zewnątrz piersi. Użyj wykałaczek, aby uszczelnić skórę na odsłoniętym mięsie piersi.
Umieścić indyka na stojaku na patelni do pieczenia.
Dodaj około 1/4 cala wody na dno patelni. Pieczeń w zależności od wagi indyka. Jest to zwykle 20 minut na funt w piekarniku 325 stopni F (175 stopni C). Termometr do mięsa włożony w udo powinien odczytywać 180 stopni F (82 stopnie C), a soki powinny być czyste po przekłuciu widelcem.