Indyk na dwa sposoby (Pieczona pierś i nogi Confit)

Indyk na dwa sposoby (Pieczona pierś i nogi Confit)
Indyk na dwa sposoby (Pieczona pierś i nogi Confit) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 867 kalorii, 111g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 6,43 zł / porcja, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, tymianek, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 26 godzin i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Solona Pieczona pierś indyka z nogami Confit, Pieczona Pierś Z Indyka Z Polewą Hoisin & Confit Nogi, oraz Pieczone W Ziołach Udka Indyka.

Instrukcje

1
Usunąć podroby i szyję i zamrozić do innego zastosowania lub wyrzucić. Wypłukać jamę i dokładnie osuszyć ręcznikami papierowymi. Przyciąć większość nadmiaru tłuszczu i skóry z szyi i jamy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1
Umieść wszystkie składniki solenia z wyjątkiem oleju roślinnego w dużej garnku na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Wyjąć i schłodzić do temperatury pokojowej.Gdy solanka jest chłodna, zanurz pierś indyka w solance. (Użyj zamykanej plastikowej torby wypełnionej w połowie wodą lub inną masą, aby całkowicie ją zanurzyć.) Przykryć i schłodzić na 24 hours.To pieczeń, piekarnik rozgrzać do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
SolankaSolanka
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
PiekarnikPiekarnik
3
Wyjąć pierś z solanki i dokładnie osuszyć ręcznikami papierowymi. Natrzyj skórę olejem roślinnym i umieść pierś na ciężkiej blasze do pieczenia lub na patelni. Piecz w piekarniku, aż pierś osiągnie temperaturę wewnętrzną 66° na termometrze natychmiastowego odczytu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
SolankaSolanka
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
1
Udka z indyka ułożyć na dużym talerzu i mocno posolić obie strony każdej nogi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Z IndykaNoga Z Indyka
SólSól
2
Posypać czosnkiem, liśćmi laurowymi, tymiankiem i pieprzem na wierzchu. Przykryć folią i odstawić na 12 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
3
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Usuń sól z nóg.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
5
Nogi, skórkę do dołu, ze składnikami smakowymi confit (z wyjątkiem soli) umieścić w holenderskim piekarniku lub dużym garnku z grubym dnem z ciasną pokrywką i przykryć tłuszczem z kaczki i olejem roślinnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Tłuszcz Z KaczkiTłuszcz Z Kaczki
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
6
Umieścić na średnim ogniu i doprowadzić do gotować, upewniając się, że nogi nie przyklejają. Przykryć, wyłączyć ciepło i umieścić w piekarniku. Gotować, aż mięso będzie bardzo miękkie, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć zapiekankę z piekarnika i ostudzić na stojaku. W przypadku natychmiastowego podania, brązowe nogi, jak opisano w następnym kroku; jeśli nie, Umieść schłodzoną zapiekankę w lodówce, aż ready.To brązowe nogi, piekarnik rozgrzać do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Wyjmij nogi z zapiekanki.
9
Umieść dużą nieprzywierającą patelnię na piecu na dużym ogniu. Ostrożnie ustawić skórę nóg bokiem w dół na patelni i gotować, aż skóra będzie brązowa, o 2 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiecPiec
10
Umieścić w piekarniku i gotować aż do ogrzania przez, o 12 protokół.Do sosu grzybowego:na średniej patelni na średnim ogniu umieścić tłuszcz z kaczki lub masło i podsmażyć pieczarki partiami; doprawić do smaku. Gotowane grzyby rezerwować w misce. Jeśli używasz foie gras, szybko podsmaż go na tej samej patelni używanej do grzybów (bez tłuszczu) na dużym ogniu i gotuj, aż się rumią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Foie GrasFoie Gras
GrzybyGrzyby
Tłuszcz Z KaczkiTłuszcz Z Kaczki
MasłoMasło
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
11
Miejsce na ręcznikach papierowych i rezerwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
12
Dodaj szalotkę i gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, a następnie dodaj bulion. Jeśli nie używasz foie gras, dodaj 1/4 szklanki zastrzeżonych kapieli z indyka.Gdy będzie gotowa do podania, wymieszaj szalotkę na wolnym ogniu i dodaj grzyby, foie gras i pietruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Foie GrasFoie Gras
GrzybyGrzyby
SzalotkaSzalotka
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Cała TurcjaCała Turcja
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dobrze wymieszać i podawać natychmiast.Parowanie napojów: Bouchard Ainé & Fils Pommard, Francja. Tyle przygotowania do indyka zasługuje na dobre wino. Grzyby w sosie sugerują jednego z ich ulubionych kolegów, Pinot Noir z Burgundii. Wioska Pommard robi Pinot z ładnymi owocami, ale także piękną, ziemistą jakością, podobnie jak grzyby. Jego delikatne, ale bogate taniny ładnie urozmaicą indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
GrzybyGrzyby
SOSSOS
Cała TurcjaCała Turcja
OwoceOwoce
TrudnośćEkspert
Gotowe W26 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia48
Magazyn