Indyk Hickory wędzony na gorąco

Indyk Hickory wędzony na gorąco
Hot-smoked Hickory Turkey może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 215 kalorii, 26g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 40 i kosztuje 52 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, mocno brązowy cukier, indyk i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Hickory - Wędzony Bourbon Indyk, Hickory-Wędzony Kurczak Przepis, oraz Hickory Wędzona Wieprzowina dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyjąć i wyrzucić kratownicę z indyka. Zdjąć i wyrzucić grudki tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2
Usunąć podroby i szyję (rezerwy na inne zastosowania). Dobrze spłucz ptaka.
3
W misce lub patelni (co najmniej 12 do 14 qt.), połącz 3 ćwiartki wody, brązowy cukier, sól, czosnek, pieprz i liście laurowe. Mieszaj do rozpuszczenia cukru i soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
RamięRamię
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodać indyka, przykryć i schłodzić przez 2 godziny, odwracając ptaka od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
5
W misce, połączyć zrębki i 2 do 3 kwarty gorącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Wyjąć indyka z solanki i dokładnie spłukać pod zimną bieżącą wodą, delikatnie pocierając, aby uwolnić sól; osuszyć ręcznikami. Solankę należy wyrzucić. Włóż termometr do mięsa prosto w dół Przez najgrubszą część piersi indyka do kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
7
Na grillu węglowym (20 do 22 w. szeroka) z pokrywą, kopcem i zapłonem 40 brykietów węglowych na ognisku. Gdy węgle są zauważone szarym popiołem, w ciągu około 20 minut popychaj równe porcje na przeciwległe strony firegrate.
8
Umieść foliową miskę ociekową między kopcami węgli. Do każdego Kopca dodaj 5 brykietów i 1/2 szklanki odsączonych namoczonych wiórów teraz i co 30 minut (do czasu użycia wszystkich wiórów). Ustaw grill na miejscu. Ustawić indyka, pierś do góry, na grillu na patelni ociekowej. Przykryj grilla i otwarte otwory wentylacyjne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Na grillu gazowym (z min. miedzy posrednimi palnikami cieplnymi), umiescic 1 kubek odsączonych namoczonych zrębków w metalowym palenisku lub w patelni foliowej bezposrednio na ogniu w rogu. Obróć ciepło do wysokiego, zamknij pokrywę i podgrzewaj przez około 10 minut. Wyreguluj gaz do gotowania pośredniego (podgrzewaj równolegle do boków ptaka, a nie pod nim) i ustaw metalową lub foliową miskę ociekową w środku (nie nad bezpośrednim ogrzewaniem). Ustaw grill na miejscu. Ustawić indyka, pierś do góry, na grillu na patelni ociekowej. Zamknij pokrywę grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Dodaj kolejną filiżankę zrębków (posypać lub podnieść grill) co 30 minut, aż wszystkie są używane. Jeśli krawędzie indyka zbliżone do ciepła zaczną się zbyt ciemne, przesuń złożone paski folii między ptakiem a grillem. Po otwarciu pokrywy grilla może pojawić się tłuszcz w kapieli; ugasić, wlewając odrobinę wody do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Gotuj indyka, aż termometr zarejestruje 160, W ciągu 2 do 3 godzin; zacznij sprawdzać po 1 godzinie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
12
Soki spuścić z jamy do kapieli i rezerwy dla innych zastosowań.
13
Przełożyć indyka na duży talerz; odstawić na 15 do 30 minut przed wyrzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia5
Magazyn