Indyk Hickory wędzony na gorąco
Hot-smoked Hickory Turkey może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 215 kalorii, 26g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 40 i kosztuje 52 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, mocno brązowy cukier, indyk i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Hickory - Wędzony Bourbon Indyk, Hickory-Wędzony Kurczak Przepis, oraz Hickory Wędzona Wieprzowina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjąć i wyrzucić kratownicę z indyka. Zdjąć i wyrzucić grudki tłuszczu.
Usunąć podroby i szyję (rezerwy na inne zastosowania). Dobrze spłucz ptaka.
W misce lub patelni (co najmniej 12 do 14 qt.), połącz 3 ćwiartki wody, brązowy cukier, sól, czosnek, pieprz i liście laurowe. Mieszaj do rozpuszczenia cukru i soli.
Dodać indyka, przykryć i schłodzić przez 2 godziny, odwracając ptaka od czasu do czasu.
W misce, połączyć zrębki i 2 do 3 kwarty gorącej wody.
Wyjąć indyka z solanki i dokładnie spłukać pod zimną bieżącą wodą, delikatnie pocierając, aby uwolnić sól; osuszyć ręcznikami. Solankę należy wyrzucić. Włóż termometr do mięsa prosto w dół Przez najgrubszą część piersi indyka do kości.
Na grillu węglowym (20 do 22 w. szeroka) z pokrywą, kopcem i zapłonem 40 brykietów węglowych na ognisku. Gdy węgle są zauważone szarym popiołem, w ciągu około 20 minut popychaj równe porcje na przeciwległe strony firegrate.
Umieść foliową miskę ociekową między kopcami węgli. Do każdego Kopca dodaj 5 brykietów i 1/2 szklanki odsączonych namoczonych wiórów teraz i co 30 minut (do czasu użycia wszystkich wiórów). Ustaw grill na miejscu. Ustawić indyka, pierś do góry, na grillu na patelni ociekowej. Przykryj grilla i otwarte otwory wentylacyjne.
Na grillu gazowym (z min. miedzy posrednimi palnikami cieplnymi), umiescic 1 kubek odsączonych namoczonych zrębków w metalowym palenisku lub w patelni foliowej bezposrednio na ogniu w rogu. Obróć ciepło do wysokiego, zamknij pokrywę i podgrzewaj przez około 10 minut. Wyreguluj gaz do gotowania pośredniego (podgrzewaj równolegle do boków ptaka, a nie pod nim) i ustaw metalową lub foliową miskę ociekową w środku (nie nad bezpośrednim ogrzewaniem). Ustaw grill na miejscu. Ustawić indyka, pierś do góry, na grillu na patelni ociekowej. Zamknij pokrywę grilla.
Dodaj kolejną filiżankę zrębków (posypać lub podnieść grill) co 30 minut, aż wszystkie są używane. Jeśli krawędzie indyka zbliżone do ciepła zaczną się zbyt ciemne, przesuń złożone paski folii między ptakiem a grillem. Po otwarciu pokrywy grilla może pojawić się tłuszcz w kapieli; ugasić, wlewając odrobinę wody do patelni.
Gotuj indyka, aż termometr zarejestruje 160, W ciągu 2 do 3 godzin; zacznij sprawdzać po 1 godzinie.
Soki spuścić z jamy do kapieli i rezerwy dla innych zastosowań.
Przełożyć indyka na duży talerz; odstawić na 15 do 30 minut przed wyrzeźbieniem.