Indyjskie Curry Z Krewetkami
Indyjskie curry z krewetkami to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 306 kalorii, 33g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na $3.7 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz liście curry, mielony kminek, kokos i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać niesłodzony kokosowy można śledzić to danie główne z Czekoladowe chrupiące smakołyki ryżowe jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to indyjskie curry miseczki z kurczaka z sosem curry jogurt, Południowoindyjskie curry warzywne z liśćmi Curry, oraz Indyjskie Curry.
Instrukcje
Ćwierć chiles wzdłużnie (nasiona i devein, jeśli chcesz mniej ciepła). Cook chiles, Curry liści, czosnek, i imbir w oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, mieszając, aż bardzo pachnące i chiles są po prostu zmiękczone, 1 do 2 protokół.
Zmniejszyć ogień do średniej i dodać przyprawy, 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Gotować, mieszając, aż nasiona gorczycy zaczną pękać, od 1 do 2 minut.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 4 protokół.
Dodaj pomidory i kokos, a następnie gotuj, przykryte, aż pomidory zmiękną, 4 do 6 minut.
Dodaj krewetki i gotować, odkryte, mieszając, aż tylko gotowane przez, 3 do 4 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "