Indonezyjski Pikantny Rosół Z Makaronem

Indonezyjski Pikantny Rosół Z Makaronem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj Indonezyjskiej pikantnej zupy z makaronem. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 491 kalorii, 20g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 13 osób było pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka kiełków fasoli mung, udka z kurczaka, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać blanszowane migdały, można śledzić to danie główne z Torty Pinecone jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantna Imbirowa Zupa Z Makaronem, Pikantna Tajska Zupa Z Makaronem, oraz Pikantna Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem.

Instrukcje

1
W rondlu na dużym ogniu doprowadzić wodę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj 1 Tbs. sól i kurczaka i powrót do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować, odkryte, aż kurczak jest nieprzezroczysty przez cały testowany z nożem, o 30 protokół. Za pomocą szczypiec przełożyć kurczaka na talerz i ostudzić. Zarezerwuj bulion.W międzyczasie moczyć wermiszel w wodzie, aby przykryć przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
3
Odcedzić i odstawić.Nasiona i posiekać 1 chili. Posiekać 4 szalotki i plastry imbiru. W moździerzu połącz posiekane chili, posiekaną szalotkę, imbir, czosnek, migdały, trawę cytrynową, kurkumę i kolendrę i zmiel razem, aż utworzy się pasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
KurkumaKurkuma
( 23)( 23)
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
4
Dodaj 1 do 2 Tbs. woda w razie potrzeby, aby ułatwić mielenie. Odstaw pastę chili na bok.Cienko pokroić pozostałe 3 szalotki. Na małej patelni na średnim ogniu, ciepłe 3 Tbs. oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ChiliPasta Chili
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodaj szalotki i smażyć, aż chrupiące i ciemnobrązowe, 7 do 10 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć na ręczniki papierowe do drain.In duży rondel na średnim ogniu, ogrzać pozostałe 2 Tbs. olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Dodaj pastę chili i smażyć, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ChiliPasta Chili
7
Przelać zarezerwowany bulion przez sito o drobnych oczkach do rondla i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, odkryte, przez 15 minut. Wymieszać z sosem rybnym i sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.Pokroić kurczaka na cienkie kawałki, odrzucając kości. Połowę pozostałego chili wzdłuż, usunąć nasiona i cienko pokroić na przekątnej. Ćwiartować jajka ugotowane na twardo wzdłuż.Doprowadzić duży rondel trzy czwarte pełne wody do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Sos RybnySos Rybny
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
8
Dodać odsączony makaron i gotować, aż tylko miękkie, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
9
Odsączyć i podzielić na rozgrzane poszczególne miski.Rozdrobniony kurczak, kiełki fasoli, kolendra, zielona cebula i pokrojone chili równomiernie podzielić między miseczki. Kadzi gorący bulion na wierzchu i udekorować jajkami i smażoną szalotką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony KurczakRozdrobniony Kurczak
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
10
Podawać natychmiast.
11
Służy od 4 do 6.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn