Imbirowo-sojowy dorsz Czarny

Imbirowo-sojowy dorsz Czarny
Imbir-Soja gotowany Czarny dorsz może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 7167 kalorii, 1345g białka, oraz 50 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 120,78 zł / porcja, ten przepis okładki 83% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz po tym, jak ryba została i wszystkie ciała stałe usunięte, cukier, sake i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sticky Ginger Soy Glazed Chicken, Gotowany Kurczak Imbirowy, oraz Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz.

Instrukcje

1
Dorsz czarny gotowany w płynie imbirowo-sojowym to zwodniczo proste danie, które szybko się gotuje i ma głęboko satysfakcjonujące smaki. Spopularyzowany przez Żelaznego Szefa Kuchni, Masaharu Morimoto, jego skomplikowany przepis można uprościć z doskonałymi wynikami.Rybę można podawać z ryżem gotowanym na parze i po prostu duszowanymi lub smażonymi warzywami, takimi jak szpinak z czosnkiem i grzybami shiitake.Imbir - Soja Kłusowniczy Czarny Dorszpłynny kłusowniczy imbir-soja może być ponownie użyty kilka razy.Po ugotowaniu ryby i usunięciu wszystkich ciał stałych płyn można przechowywać w zamrażarce w szczelnym pojemniku przez kilka miesięcy.Gdy chcesz szybki posiłek, rozmrozić płyn do kłusowania, gotować na wolnym ogniu, dodać czarne kawałki dorsza, przykryć, a będziesz miał posiłek na stole w 10 minut.Wydajność 4 porcji
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Ryż GotowanyRyż Gotowany
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
SablefishSablefish
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
2
Czas 30 minut
3
Składniki2 funty filety z dorsza czarnego, umyte, Pat dried1 1/2 szklanki białego cukru2 1/2 szklanki sosu sojowego1 / 4 szklanki mirin2 szklanki sake2 " kawałek imbiru, obrane, julienned
Składniki, których będziesz potrzebować
Półtorebka W Rozmiarze 41, Wstępnie Ugotowane I Obrane KrewetkiPółtorebka W Rozmiarze 41, Wstępnie Ugotowane I Obrane Krewetki
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
4
Dokładnie sprawdź filety pod kątem kości. Prawdopodobnie na środku filetu będzie rząd.Używając ostrego noża, pokrój wzdłuż kości i usuń długim paskiem. Nie wyrzucaj paska, ponieważ może być marynowany w oliwie z oliwek, soli morskiej i pieprzu i pieczony w piekarniku lub grillowany na grillu. Poczęstuj się kośćmi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Pokrój filety w prostokąty 1 1/2" x 2" dla łatwiejszego handling.In na odkrytej dużej patelni lub w holenderskim piekarniku, Utwórz płyn do gotowania na wolnym ogniu, gotując cukier, sos sojowy, mirin, sake i imbir przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodaj czarne kawałki dorsza, okładka, i gotować na wolnym ogniu 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SablefishSablefish
7
Dorsza wyjąć łyżką szczelinową i odstawić na bok. Rezerwa 2 szklanki płynu do kłusowania, odcedzając i wlewając pozostałą część do zamkniętego pojemnika i zamrozić.Powrót dorsza i 2 szklanki płynu do kłusowania na patelnię, zmniejszyć i zagęścić na dużym ogniu, łyżki sos zagęszczający nad dorsza, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Podawać natychmiast z gotowanym na parze ryżem lub smażonym czosnkiem szpinak z grzybami shiitake.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Ryż GotowanyRyż Gotowany
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn