Idealne ciasto na pizzę

Idealne ciasto na pizzę
Idealne ciasto na pizzę zajmuje około 30 minut od początku do końca. Za 16 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. To ciasto zawiera 245 kalorii , 8 g białka i 2 g tłuszczu na porcję. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to śródziemnomorskie danie. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną, lakto ovo wegetariańską i wegańską . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka aktywnych drożdży, ciepłej wody, soli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 75% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Klasyczna szarlotka z doskonałym ciastem , świeżą kukurydzą, pieczonymi pomidorami i marynowanym czosnkiem, pizza ze skórką z mąki kukurydzianej oraz Domowa pizza na cienkim cieście + pesto + ziemniaki .

Instrukcje

1
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać cukier, sól, 1 szklankę mąki chlebowej i mąkę pełnoziarnistą. Ubijaj, aż będzie gładkie. Dosyp wystarczającą ilość pozostałej mąki chlebowej, aby powstało miękkie ciasto (ciasto będzie lepkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
4
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Uderz ciasto w dół; zwinąć w 15-calowy. koło. Nasmaruj 14-calowy. patelnię do pizzy i posyp mąką kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
PunchPunch
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Mięso Krabów, Odsączone I Dobrze Zebrane Na Muszleświeże Mięso Krabów, Odsączone I Dobrze Zebrane Na Muszle
6
Przenieść ciasto do przygotowanej formy; lekko podbuduj krawędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
7
Dodaj wybrane dodatki.
8
Piec w temperaturze 425°C przez 10-15 minut lub do momentu, aż skórka będzie złocistobrązowa, a nadzienie lekko się zarumieni i podgrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia26
Magazyn