Iced trifle slice
Przepis mrożony kawałek drobiazgu może być wykonany w około 20 minut. Jedna porcja zawiera 383 kalorie, 6G białka, oraz 24g tłuszczu. Na 1,78 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 6. Ten przepis z BBC Good Food ma 31 fanów. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów europejskiej kuchni. Jeśli masz pod ręką migdały, mleko skondensowane, maliny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Zabaglione trifle slice, Glam trifle slice, oraz Plaster orzecha kokosowego i limonki z letnimi owocami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wyłożyć puszkę o wadze 900g z folią spożywczą, a następnie rozsypać migdały (jeśli przesmarujesz puszkę przed podszewką folią, pomoże to utrzymać ją płynnie).
Mleko skondensowane i śmietanę podziel równomiernie między 2 miseczki.
Dodaj sherry do jednego, a pastę waniliową i barwnik spożywczy, jeśli używasz, do drugiego. Wbij miskę wanilii do lodówki na później, a następnie ubijaj mieszankę sherry do zgęstnienia.
Łyżka śmietany sherry na wierzch migdałów i wygładzić powierzchnię do poziomu. Przykryć puszkę folią spożywczą, a następnie zamrozić na około 1 godz. do uzyskania jędrności.
Śmietanę waniliową ubić na grubość, następnie przykryć warstwą mrożonego kremu sherry. Zrób tę warstwę tak gładką, jak to możliwe, a następnie włóż z powrotem do zamrażarki na kolejną godzinę, aż będzie jędrna.
Aby zrobić warstwę malin, namocz żelatynę w odrobinie zimnej wody, a połowę malin zamocz w robocie kuchennym z cukrem pudrem i 2 łyżkami wody. Przesiać na małą patelnię i delikatnie podgrzać do ogrzania. Gdy zacznie się gotować, wyjmij z ognia, wyciśnij żelatynę i dodaj do czystej, cały czas mieszając, aż żelatyna się rozpuści.
Połowę pozostałych malin zmiażdżyć widelcem, następnie wymieszać z pozostałymi całymi malinami i pozostawić do ostygnięcia. Mieszankę malin wymieszać równomiernie na wierzchu warstwy wanilii, lekko wcisnąć w nią gąbczaste palce, następnie zamrozić, aż na noc będzie najlepiej.
Wyjmij drobiazg z zamrażarki około 15 minut przed podaniem. Przechyl bochenek do góry nogami na talerzu, a następnie zdejmij folię spożywczą i pokrój na zgrabne plasterki ostrym nożem.