Homary i kukurydza
Homary i kukurydza to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 15 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz masło, ząbki czosnku, żywe homary i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Homary i kukurydza, Homary grillowane na węglu ze zwęgloną kukurydzą, pomidorami i niebieskimi ziemniakami, oraz Grillowane Homary Maine dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu na małym ogniu, gotować masło z czosnkiem, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, aż masło się rozpuści. Odstawić.
Przygotować grill do bezpośredniego i pośredniego gotowania na średnim ogniu (350 do 232°).
Umieść homara na desce do krojenia, od strony skorupy w dół. Włóż końcówkę dużego, ostrego noża do ciała homarów tuż poniżej głowy (nie musisz się wstydzić tego procesubierze trochę siły) i odetnij homara od środka, przecinając ciało, ale nie przez tylną skorupę. (Skorupa będzie trzymać soki jak gotuje.)
Usunąć i wyrzucić worek głowy i jelita. Opłucz homara pod zimną bieżącą wodą. Aby pomóc homarowi pozostać płasko na grillu, włóż bambusowy szaszłyk przez mięso ogona.
Posmaruj wnętrze homara odrobiną masła. Powtórz z pozostałymi homarami.
Wyczyść ruszt do gotowania. Grilluj homary, od strony skorupy w dół, na bezpośrednim średnim ogniu, z pokrywą zamkniętą w miarę możliwości, aż mięso ogona będzie twarde i białe, 10 do 15 minut, szczotkując od czasu do czasu dodatkowym masłem. (Homary z miękkiej skorupy gotują się szybciej niż homary z twardej skorupy.) W tym samym czasie, jeśli grill jest wystarczająco duży, grilluj kukurydzę. Jeśli nie, grilluj kukurydzę po homarach.
Posmaruj kukurydzę z odrobiną masła i grilluj na bezpośrednim średnim ogniu, z pokrywką zamkniętą tak bardzo, jak to możliwe, aż zbrązowieje w plamach i przetargu, 10 do 15 minut, okazjonalnie obracając. Kukurydzę doprawić solą i pieprzem.
Przenieść homary i kukurydzę na duży talerz.
Rozgrzać mieszaninę masła na średnim ogniu, aż dojdzie do gotowania na wolnym ogniu.
Homary podawać z kukurydzą i pozostałą mieszaniną masła.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jednym z win, które można spróbować jest Domaine Geoffroy Chablis Beauroy Vieilles Vignes Premier Cru. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
Domaine Geoffroy Chablis Beauroy Vieilles Vignes Premier Cru
Złoty żółty kolor, genialny, świetlisty i przejrzysty. Nos jest gęsty i pachnący subtelnymi nutami wanilii i przypraw, suszonych owoców i świeżych ... Ładny nos i delikatny. Wino jest bogate i delikatne w tym samym czasie, z subtelnymi nutami przypraw i tostów, pikantne usta udają małżeństwo mineralności i bogactwa kończące się niezwykłą złożonością.