Homary i kukurydza

Homary i kukurydza
Homary i kukurydza to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 15 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz masło, ząbki czosnku, żywe homary i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Homary i kukurydza, Homary grillowane na węglu ze zwęgloną kukurydzą, pomidorami i niebieskimi ziemniakami, oraz Grillowane Homary Maine dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu na małym ogniu, gotować masło z czosnkiem, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, aż masło się rozpuści. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Przygotować grill do bezpośredniego i pośredniego gotowania na średnim ogniu (350 do 232°).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Umieść homara na desce do krojenia, od strony skorupy w dół. Włóż końcówkę dużego, ostrego noża do ciała homarów tuż poniżej głowy (nie musisz się wstydzić tego procesubierze trochę siły) i odetnij homara od środka, przecinając ciało, ale nie przez tylną skorupę. (Skorupa będzie trzymać soki jak gotuje.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
Usunąć i wyrzucić worek głowy i jelita. Opłucz homara pod zimną bieżącą wodą. Aby pomóc homarowi pozostać płasko na grillu, włóż bambusowy szaszłyk przez mięso ogona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Usuń gumki na pazurach.
6
Posmaruj wnętrze homara odrobiną masła. Powtórz z pozostałymi homarami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
7
Wyczyść ruszt do gotowania. Grilluj homary, od strony skorupy w dół, na bezpośrednim średnim ogniu, z pokrywą zamkniętą w miarę możliwości, aż mięso ogona będzie twarde i białe, 10 do 15 minut, szczotkując od czasu do czasu dodatkowym masłem. (Homary z miękkiej skorupy gotują się szybciej niż homary z twardej skorupy.) W tym samym czasie, jeśli grill jest wystarczająco duży, grilluj kukurydzę. Jeśli nie, grilluj kukurydzę po homarach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Posmaruj kukurydzę z odrobiną masła i grilluj na bezpośrednim średnim ogniu, z pokrywką zamkniętą tak bardzo, jak to możliwe, aż zbrązowieje w plamach i przetargu, 10 do 15 minut, okazjonalnie obracając. Kukurydzę doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Przenieść homary i kukurydzę na duży talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
10
Rozgrzać mieszaninę masła na średnim ogniu, aż dojdzie do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
11
Dodać natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
12
Homary podawać z kukurydzą i pozostałą mieszaniną masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jednym z win, które można spróbować jest Domaine Geoffroy Chablis Beauroy Vieilles Vignes Premier Cru. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
Domaine Geoffroy Chablis Beauroy Vieilles Vignes Premier Cru
Domaine Geoffroy Chablis Beauroy Vieilles Vignes Premier Cru
Złoty żółty kolor, genialny, świetlisty i przejrzysty. Nos jest gęsty i pachnący subtelnymi nutami wanilii i przypraw, suszonych owoców i świeżych ... Ładny nos i delikatny. Wino jest bogate i delikatne w tym samym czasie, z subtelnymi nutami przypraw i tostów, pikantne usta udają małżeństwo mineralności i bogactwa kończące się niezwykłą złożonością.
TrudnośćŚredni
Gotowe W15 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia2
Magazyn