Homar z Kalkuty w sosie szpinakowo-jogurtowym
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Homar z Kalkuty w sosie szpinakowo-jogurtowym może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.34 za porcję. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 17g białka, oraz 11g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka szpinaku, cebuli, ząbków czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z 5-Minutowy Zdrowy Brzoskwiniowy Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Szpinak w sosie jogurtowym, Linguine ze szpinakiem i sosem jogurtowym, oraz Świeży szpinak z sosem czosnkowo-jogurtowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tasakiem lub dużym nożem połówki ogonów homara wzdłuż. Odrzuć łuski i ogony devein.
Pokroić homara na kawałki wielkości kęsa.
Odrzuć grube łodygi szpinaku i posiekaj tyle szpinaku, aby odmierzyć 2 szklanki. Cebulę posiekać i czosnek posiekać. W rękawicach ochronnych, mince serrano. Piernik obrać i zmielić. Z moździerzem i tłuczkiem lub w elektrycznym młynku do kawy / przypraw grubo zmielić nasiona gorczycy.
W 10-do 12-calowej ciężkiej patelni rozgrzać olej na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie i gotować cebulę, czosnek, serrano, piernik, i nasiona gorczycy, mieszając, aż cebula zaczyna brązowieć.
Dodać kolendrę i gotować, mieszając, 1 minutę. Wymieszać ze szpinakiem i gotować, aż zacznie więdnąć, o 30 sekund. Stopniowo dodawać jogurt, mieszając, aż dobrze się połączy, i mieszać homara i sól. Dusić mieszaninę delikatnie, aż homar jest po prostu gotowane przez, 5 do 6 protokół.
Podawać homara i sos na ryżu.