Homar Shangri-Lee z chrupiącym szpinakiem

Homar Shangri-Lee z chrupiącym szpinakiem
Homar Shangri-Lee z chrupiącym szpinakiem może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 705 kalorii, 16G białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. Na 8,55 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz mus jabłkowy, masło, ryż o smaku cytrynowym i ziołowym oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest solidne. Spróbuj Pudding ryżowy Shangri-la, Wściekły homar z ryżem cytrynowym i chrupiącą bazylią, oraz Pieczony Homar Z Czosnkiem I Ziołami Z Chrupiącymi Chipsami Ziemniaczanymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Bulion i sos curry wymieszać w ciężkim średnim rondlu. Wymieszać na średnim ogniu, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry MixCurry Mix
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Ubij w mleku kokosowym i musie jabłkowym. Doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Odstawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Aromat Klonowy Do SmakuAromat Klonowy Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku lub woku na średnim ogniu, aż olej zarejestruje 350 stopni F na termometrze do głębokiego smażenia. Pracując partiami, ostrożnie dodaj szpinak do oleju i gotuj, aż szpinak będzie chrupiący i przezroczysty, około 30 sekund. Bądź ostrożny, ponieważ olej może pluć i rozpryskiwać się trochę ze względu na zawartość wody w szpinaku. Za pomocą skimmera lub łyżki szczelinowej przenieś chrupiący szpinak na papierowe ręczniki, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
SkimmerSkimmer
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Szpinak posypać solą. Odstawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
1
Przygotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawić i ogrzać. W międzyczasie posypać ogony homara przyprawą z owoców morza. Roztopić masło i olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(jeśli Używasz Większych Krewetek, Grubo Posiekaj)(jeśli Używasz Większych Krewetek, Grubo Posiekaj)
Ogony HomaraOgony Homara
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodaj ogony homara. Przykryć i gotować, aż homary są po prostu gotowane przez, obracając od czasu do czasu, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1
Łyżka 1 szklanka ryżu na środku każdego z 4 talerzy obiadowych. Pokrój ogony homara w poprzek w medaliony o grubości 1/2 cala. Medaliony z homara na szczycie ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
2
Ułożyć chrupiący szpinak obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
3
Skropić sosem curry i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos CurrySos Curry

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar działa bardzo dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jedno wino, którego możesz spróbować to Domaine du Colombier Chablis. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
Domaine du Colombier Chablis
Domaine du Colombier Chablis
Wino owocowe i mineralne.Dobrze komponuje się z przystawkami, gotowanymi owocami morza, mięsem i ślimakami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn