Homar w stylu kantońskim z imbirem i szalotki jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 2981 kalorii, 16G białka, oraz 316g tłuszczu. Na $4.6 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Ten przepis jest lubiany przez 109 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Mieszanka soli, szalotki, gałka imbir, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Homar W Stylu Kantońskim, Homar Kantoński, oraz Grillowana Wieprzowina Po Kantońsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć wino, sos sojowy i 1 łyżka skrobi kukurydzianej w małej misce i wymieszać widelcem, aż będzie gładka. Wymieszać z bulionem z kurczaka. Odstawić.
Dodaj 1 cal wody do garnka lub woka wyposażonego w przystawkę do parownika i doprowadz do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Dodaj homary i parę przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
4
Wyjąć i przenieść do deski do krojenia. Pozostawić do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
5
Odkręć ogon i pazury od homarów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
6
Wyjmij flaki z głowy homara i spłucz do dekoracji. Używając ciężkiego noża szefa kuchni lub tasaka, podziel ogony na pół wzdłuż, a następnie na trzecie w poprzek, tworząc sześć kawałków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Rozgrzać olej do 191° w dużym woku, dostosowując ciepło w razie potrzeby do utrzymania temperatury. Doprawić homara solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
12
Dodaj pozostałą skrobię kukurydzianą do miski z homarem i wrzucić, aż kawałki są dobrze pokryte. Ostrożnie dodawać kawałki homara do gorącego oleju po jednym kawałku, aż połowa z nich zostanie dodana. Smażyć, mieszając od czasu do czasu metalowym pająkiem, aż powłoka skrobi kukurydzianej będzie chrupiąca i jasnobrązowa, około 1 1/2 minuty.
Wylać wszystko z wyjątkiem 1 łyżki oleju (zachowaj go do innego użycia) i przywrócić woka do wysokiej temperatury, aż lekko wędzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
15
Dodaj imbir, szalotki, ostrą paprykę i żółty szczypiorek (jeśli używasz)i gotuj, ciągle mieszając i podrzucając, aż pachnący i bardzo delikatnie zmięknie, około 1 minuty. Powrót homara do patelni i wrzucić do płaszcza. Wymieszać mieszaninę wina (skrobia kukurydziana może osiedlić się na dnie miski) i dodać do woka. Gotować, mieszając i podrzucając stale, aż mieszanina bąbelków i zagęszczony, powłoki homara i warzyw. Natychmiast przełożyć na półmisek, udekorować główkami homara i podawać.
Homar w menu? Spróbuj połączyć się z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jedno wino, którego możesz spróbować to Regnard Grand Chablis. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 49 dolarów.