Hoisin Bbq Łosoś Z Azjatyckim Vinaigrette

Hoisin Bbq Łosoś Z Azjatyckim Vinaigrette
Przepis Hoisin Bbq łosoś z azjatyckim Vinaigrette może zaspokoić Amerykański głód w okolicy 45 minut. Jedna porcja zawiera 515 kalorii, 48g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na $5.96 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś sos czosnkowy chili, filety z łososia, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Azjatycka Sałatka z kurczakiem z hoisin Vinaigrette, Azjatyckie Klopsiki Hoisin, oraz Azjatyckie Żeberka Hoisin dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Łososia pokroić na 4 porcje i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
2
Grill do średniej wysokości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Wymieszać 2 Tbs. sos hoisin z 1 Tbs. woda. Odstawić do użycia jako glazura dla łososia
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos HoisinSos Hoisin
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Połączyć imbir, pomidor, miód, ocet ryżowy, sos sojowy, olej, olej sezamowy, 1 Tbs. sos hoisin i opcjonalnie sos chili i kolendra w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos HoisinSos Hoisin
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dobrze wymieszać i odstawić podczas gotowania łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
6
W innej małej misce wrzuć pokrojone ogórki z solą, pieprzem i odrobiną octu ryżowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
W zależności od grubości grillować łososia około 5 minut na stronę, przed przekręceniem oszklić szkliwem Hoisin. Po przekręceniu polewamy wierzch łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos HoisinSos Hoisin
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Służyć: na środku talerza ułóż kilka marynowanych ogórków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
9
Łososia ułożyć na ogórkach. Łyżka vinaigrette wokół łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Od A do Z Chardonnay
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia91
Magazyn