Herbed Turcja Dwa Sposoby
Herbed Turcja dwa sposoby może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 1 i kosztuje $19.79 za porcję. Jedna porcja zawiera 5070 kalorii, 594g białka, oraz 242g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz cebulę, czosnek, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Cajun Brined Turkey-Two Ways, Indyk na dwa sposoby (Pieczona pierś i nogi Confit), oraz Kale, indyk i Taco z czarną fasolą-Plus 5 sposobów użycia.
Instrukcje
Odciąć nogi i skrzydła od indyka; oddzielić pałeczki i uda. Za pomocą nożyc do drobiu odetnij kręgosłup. (Zarezerwuj skrzydła, szyję i kręgosłup do produkcji kolby.) Piersi, uda i podudzia ułożyć na blasze do pieczenia i posypać 1 1/2 łyżki soli. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin lub do 24 godzin.
Spłucz części indyka i osusz. W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej oliwę z oliwek.
Dodać uda i pałeczki i gotować na umiarkowanym ogniu, aż dobrze rumiane na całym, o 15 protokół.
Przełożyć indyka na talerz.
Dodaj czosnek, seler, marchew i cebula do zapiekanki. Przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa po prostu zaczną mięknąć, o 5 protokół. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i gotować przez 1 minutę.
Dodać wino i gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 5 protokół. Udka i pałeczki odstawić do zapiekanki i dodać 4 szklanki wywaru z indyka. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż indyk będzie miękki, około 1 godziny i 15 minut.
Przełożyć indyka na talerz, odcedzić duszony płyn i włożyć do zapiekanki.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 35
Połowę masła rozłóż pod skórką piersi indyka; włóż szałwię i tymianek.
Pozostałe masło rozprowadzić na skórze.
Podgrzać dużą patelnię żaroodporną.
Dodać pierś z indyka, strona skóry w dół, i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane, 12 protokół. Obróć stronę skóry piersi do góry i przenieść patelnię do piekarnika. Pierś z indyka pieczemy przez 1 godzinę i 15 minut, aż w najgrubszą część mięsa włożony zostanie natychmiastowy termometr 15
Przenieś pierś na deskę do krojenia i pozostaw na 15 minut.
Dodaj pozostałe 2 filiżanki indyka do patelni i doprowadzić do wrzenia, mieszając zeskrobać wszelkie rumiane kawałki na dole.
Gotuj duszony płyn w zapiekance, aż zmniejszy się do 3 filiżanek, około 10 minut.
Dodaj Czas z patelni. W małej misce, ubić mąkę z 1/4 szklanki wody; ubić tę mieszaninę do płynu w zapiekance i gotować, ubijając często, aż sos jest lekko zagęszczony, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Przenieś sos do sosjerki.
Usuń kości z ud i pokroić mięso 1/2 cala grubości.
Przełożyć udo na patelnię wraz z pałeczkami. Przykryć folią i podgrzać. Wyrzeźbić pierś indyka i ułożyć na talerzu. Ułożyć ciemne mięso obok; podawać z sosem.