Halibut z soczewicą i sosem musztardowym

Halibut z soczewicą i sosem musztardowym
Halibut z soczewicą i sosem musztardowym to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 505 kalorii, 51g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na $6.94 za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, zielonej soczewicy, koszernej soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać słodkie ziemniaki, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Ze Słodkich Ziemniaków jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Grillowany Halibut z sosem musztardowo-koperkowym, Halibut suszony koperkiem z sosem musztardowym, oraz Halibut z sosem pomidorowym z grilla i polentą miodowo-musztardową.

Instrukcje

1
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 5 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodać czosnek i słodkie ziemniaki i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
CzosnekCzosnek
4
Dodaj bulion i soczewicę i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż soczewica będzie miękka, 20 do 25 minut. Doprawić 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Tymczasem podgrzej pozostałą łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu. Przyprawić rybę 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Gotować, aż nieprzezroczyste przez cały, 3 do 5 minut na stronie. W misce ubij razem musztardę, Wino i estragon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
EstragonEstragon
SoczewicaSoczewica
MusztardaMusztarda
BulionBulion
RybyRyby
WinoWino
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Mżawka nad rybą i soczewicą. Wskazówka: rzucane z sosem musztardowym, soczewica zrobić pyszne przystawki do kiełbasy, wieprzowina, lub jagnięcina.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
MusztardaMusztarda
KiełbasaKiełbasa
SOSSOS
RybyRyby
JagnięcinaJagnięcina
WieprzowinaWieprzowina

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Menage a Trois Limelight Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn