Halibut z masłem cytrynowym i chrupiącą szalotką
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Halibut z masłem cytrynowym i chrupiącą szalotką może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 76g białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 850 kalorii. Na 14,39 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka klinów cytryny, sok z cytryny, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Szparagi Z Chrupiącą Szalotką I Cytryną, Fasolka szparagowa z glazurowaną szalotką w maśle cytrynowo-koperkowym, oraz Smażony Halibut z masłem cytrynowo-Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Ubij razem sok z cytryny, sól, pieprz, Skórka z cytryny i masło w głębokiej średniej misce, aż dobrze wymieszane (mieszanina będzie jak gęsty sos). Odstawić do użycia.
Połączyć oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek, sól, pieprz i czosnek w 8-by-8-by-2-calowe naczyniu szklanym.
Dodaj halibuta i obrócić kilka razy, aby równomiernie pokryć.
Połącz olej z pestek winogron i szalotkę w średnio ciężkim rondlu na średnim ogniu. Gotować, mieszając często, aż olej nagrzeje się i szalotki włączyć złoty kolor, 5 do 7 minut.
Przenieść szalotki z rowkiem łyżką do kilku warstw ręczników papierowych do odsączenia i chrupkie.
Tuż przed użyciem posypać solą i pieprzem.
Podgrzej dużą suchą patelnię nonstick na średnim ogniu. Podnieś halibuta z marynaty, pozwalając nadmiar drenażu.
Dodaj halibuta na gorącej patelni i sear 3 protokół. Odwróć rybę za pomocą elastycznej metalowej szpatułki. Zapieczętować, aż nadal będzie lekko różowy w środku, o 3 minuty dłużej, w zależności od grubości.
Przełożyć halibuta na talerze. Wierzch z dużą łyżką masła cytrynowego i ułóż szalotkę obok lub rozrzuć wokół ryby.
Udekorować klinami cytryny i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.