Halibut z marchewką, koprem włoskim, cytryną i czosnkiem

Halibut z marchewką, koprem włoskim, cytryną i czosnkiem
Halibut z marchewką, koprem włoskim, cytryną i czosnkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.8 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 160 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz ząbki czosnku, oliwę z oliwek, cytryny; 1 i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Halibut z sałatką cytrynowo-Koprową, Grillowany Halibut z koprem włoskim, pomidorami i pieczonym czosnkiem, oraz Pieczone karczochy, marchew i koper włoski z pieczonym na patelni halibutem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°. Linia duża obramowana blacha do pieczenia z folią, pozostawiając zwis tak długo, jak blacha do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
Folia szczotkowa z 1 łyżką oleju. Rozetrzeć pokrojony Koper w środku folii jako łóżko dla ryb. Wierzch kopru włoskiego z plasterkami cytryny, następnie ryby, rozchodząc się nieco od siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
CytrynaCytryna
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Rybę posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RybyRyby
4
Marchew posypać rybą, pomidory ułożyć wokół ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
MarchewMarchew
RybyRyby
5
Skropić 3 łyżki oleju na rybie i pomidorach. Wierzch z 16 gałązkami tymianku. Przykryć rybę zwisem foliowym i uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
PomidorPomidor
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Piec ryby, aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
W międzyczasie zmiksować pozostałe 3/4 szklanki oliwy z oliwek i czosnku w blenderze na gładką masę. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Otwórz opakowanie foliowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Skropić cały sos na ryby i warzywa. Zamykać folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SOSSOS
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Niech ryby ostygną w temperaturze pokojowej 1 godzinę. Wyluzuj przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
11
Wyrzucić gałązki tymianku. Za pomocą dużej szpatułki przenieść 1 filet rybny z podstawą kopru włoskiego na każdą z 8 płyt. Pomidory, marchew i sos podzielić między talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
PomidorPomidor
MarchewMarchew
Koper WłoskiKoper Włoski
BazaBaza
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
12
Udekoruj rybę klinami cytrynowymi i liśćmi kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Koper WłoskiKoper Włoski
RybyRyby

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia90
Magazyn