Halibut z marchewką, koprem włoskim, cytryną i czosnkiem
Halibut z marchewką, koprem włoskim, cytryną i czosnkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.8 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 160 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz ząbki czosnku, oliwę z oliwek, cytryny; 1 i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Halibut z sałatką cytrynowo-Koprową, Grillowany Halibut z koprem włoskim, pomidorami i pieczonym czosnkiem, oraz Pieczone karczochy, marchew i koper włoski z pieczonym na patelni halibutem.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 232°. Linia duża obramowana blacha do pieczenia z folią, pozostawiając zwis tak długo, jak blacha do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Folia Aluminiowa
Piekarnik
2
Folia szczotkowa z 1 łyżką oleju. Rozetrzeć pokrojony Koper w środku folii jako łóżko dla ryb. Wierzch kopru włoskiego z plasterkami cytryny, następnie ryby, rozchodząc się nieco od siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper Włoski
Cytryna
Ryby
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
3
Rybę posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Ryby
4
Marchew posypać rybą, pomidory ułożyć wokół ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Marchew
Ryby
5
Skropić 3 łyżki oleju na rybie i pomidorach. Wierzch z 16 gałązkami tymianku. Przykryć rybę zwisem foliowym i uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianek
Pomidor
Ryby
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
6
Piec ryby, aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
W międzyczasie zmiksować pozostałe 3/4 szklanki oliwy z oliwek i czosnku w blenderze na gładką masę. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Oliwa Z Oliwek
Czosnek
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Otwórz opakowanie foliowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
9
Skropić cały sos na ryby i warzywa. Zamykać folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
SOS
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
10
Niech ryby ostygną w temperaturze pokojowej 1 godzinę. Wyluzuj przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
11
Wyrzucić gałązki tymianku. Za pomocą dużej szpatułki przenieść 1 filet rybny z podstawą kopru włoskiego na każdą z 8 płyt. Pomidory, marchew i sos podzielić między talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianek
Pomidor
Marchew
Koper Włoski
Baza
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
12
Udekoruj rybę klinami cytrynowymi i liśćmi kopru włoskiego.
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.