Głęboki, ciemny budyń czekoladowy to bezglutenowe deser. Ten przepis służy 8. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 483 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, półsłodką czekoladę, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ora ' s Deep Dark Chocolate Cake, Tort Z Głęboką Ciemną Czekoladą, oraz Tort Z Głęboką Ciemną Czekoladą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Na dużej misce umieścić sitko o drobnych oczkach; odstawić.
Cukier, kakao w proszku, skrobię kukurydzianą i sól umieścić w dużym rondlu o grubym dnie i ubić do połączenia. Powoli ubijaj mleko, aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Dodatkowe Laski Cukierków
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Umieść patelnię na średnim ogniu, stale mieszając gumową szpatułką i upewniając się, że zeskrobujesz dno patelni, aż mieszanina dojdzie do duszenia i lekko zgęstnieje, około 6 minut.
Wlać mieszaninę jajko-kakao z powrotem do rondla i kontynuować gotowanie na średnim ogniu, stale mieszając i zeskrobując dno patelni, aż po prostu zacznie się gotować, około 7 minut. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, stale mieszając, aż zgęstnieje, o 1 minutę więcej.Natychmiast wlać mieszaninę przez przygotowany sitko, zeskrobując wszelkie dodatkowe przylegające do spodniej strony Sitka do miski; wyrzucić resztki pozostawione w sitku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Przełożyć budyń do małych ramekinów lub miseczek. Natychmiast naciśnij arkusze folii bezpośrednio na powierzchnię puddingów, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Przechowywać w lodówce do bardzo zimnego, co najmniej 3 godziny lub na noc.Na bitą śmietankową polewę: gdy będzie gotowa do podania budyniu, schłodzić miskę miksera stojącego i mocowanie trzepaczki w zamrażalniku przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do Tacos
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Umieść wszystkie składniki na wierzchu w schłodzonej misce i ubijaj na dużej prędkości, aż utworzy się średni szczyt, około 1 do 2 minut. (Alternatywnie można użyć trzepaczki i dużej schłodzonej miski.