Nigdy nie można mieć zbyt wiele kreolski receptur, więc dać sumów Gumbo spróbować. To danie główne ma 189 kalorii, 14g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz liść laurowy, czosnek, sos pieprzowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Gumbo Sumowe, Gulasz Gumbo-laya (Gumbo + Jambalaya), oraz Gumbo zielone (gumbo Z ' herbes) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W garnku 3 quart, doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia. Kostki bulionowe rozpuścić we wrzącej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostka Bulionowa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Na średniej patelni, rozgrzać olej roślinny, i gotować seler, zielony pieprz, cebula i czosnek do miękkości.
Do wrzącej wody dodaj pomidory, okra i gotowane warzywa. Doprawić solą, płatkami czerwonej papryki, tymiankiem, liściem laurowym i sosem z ostrej papryki. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Ketmia Jadalna (okra)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Dodaj Sum, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut lub aż sum będzie łuszczący się i miękki.
Sum można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.