Gumbo Ogrodowe
Ogród Gumbo może być tylko zupa szukasz. Jedna porcja zawiera 165 kalorii, 8G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten wegański przepis służy 8 i kosztuje 1,42 zł za porcję. Jeśli masz okra, bakłażan, pieprz cayenne-i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gulasz Gumbo-laya (Gumbo + Jambalaya), Gumbo zielone (gumbo Z ' herbes), oraz Garden Capunti-makaron ze świeżymi ogrodowymi smakami (bezmięsny poniedziałek) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej patelni, toast mąki na średnim ogniu, stale mieszając, aż jest jednolity Kolor tan, o kolorze mąki pełnoziarnistej. (Jeśli używasz mąki pełnoziarnistej do tego, będzie oczywiście ciemniejszy.) Należy bardzo uważać, aby go nie spalić.
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
Rozgrzać duży garnek non-stick i podsmażyć cebulę, pieprz, i seler na średnim ogniu. Kiedy warzywa zaczynają się brązowe, dodać czosnek i rumianą mąkę i wymieszać, aby połączyć.
Dodać bulion warzywny i pomidory, wymieszać i dodać wszystkie pozostałe składniki. Gumbo powinno mieć wystarczająco dużo płynu, aby przypominać grubą zupę; jeśli jest zbyt suchy, dodaj trochę bulionu warzywnego lub wody. Gotować przez co najmniej 30 minut, aż smaki mają szansę mieszać.
Usunąć liście laurowe i podawać na ryżu.