Gumbo

Gumbo
Gumbo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 578 kalorii, 47g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $5.11 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 24 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka pietruszki, mąki, kiełbasy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Kilka osób naprawdę lubiło to kreolskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Gulasz Gumbo-laya (Gumbo + Jambalaya), Gumbo zielone (gumbo Z ' herbes), oraz Gumbo.

Instrukcje

1
Włóż andouille i wędzone kiełbaski i cielęcinę do dużego holenderskiego piekarnika. Ustawić na średnim ogniu, przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 30 minut.W międzyczasie, w dużej patelni saut na średnim ogniu, ogrzać 2 Tbs. olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa AndouilleKiełbasa Andouille
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodaj okra i smażyć przez 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
3
Przenieść do miski. Umyć i wysuszyć pan.To dodać zasmażkę, w tej samej patelni smażonej na średnim ogniu, ogrzać 1/2 szklanki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodać mąkę i wymieszać do włączenia. Kontynuuj gotowanie, stale mieszając drewnianą łyżką lub silikonową szpatułką, aż zasmażka zmieni kolor roztopionej mlecznej czekolady, 20 do 22 minut. Zmniejszyć ogień do niskiej, dodać cebulę i gotować, mieszając często, aż cebula więdną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada MlecznaCzekolada Mleczna
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Do PieczeniaSzpatułka Do Pieczenia
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
5
Dodaj mieszaninę cebuli do mieszaniny mięsa w holenderskim piekarniku, a następnie dodaj okra. Powoli dodawać wodę, stale mieszając i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
6
Dodać kurczaka, szynkę, czosnek, paprykę, natkę pietruszki i tymianek. Dusić, mieszając od czasu do czasu, przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
7
Dodać mięso krabowe i krewetki i gotować na wolnym ogniu przez 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CrabmeatCrabmeat
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
8
Zdjąć z ognia, dodać proszek fil i doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać.Łyżka gotowanego na parze ryżu do miski zupy i Chochla gumbo nad ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
ChochlaChochla
9
Podawaj ostry sos obok. Jeśli serwuje krewetki z głowami NA, należy usunąć głowy i muszle przed jedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
10
Służy od 8 do 10.Adaptacja z przepisu Leah Chase, Szefa Kuchni / właścicielki, Dooky Chase ' s Restaurant, Nowy Orlean.

Składniki

227Orzechy dowolne (posiekane)kiełbasa andouille, pokrojona w kawałki wielkości kęsakiełbasa andouille, pokrojona w kawałki wielkości kęsa10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyRyż biały na parze do porcjiRyż biały na parze do porcji1Tbproszek filéproszek filé6Tbsmąka uniwersalnamąka uniwersalna596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki3ząbki czosnku, drobno mieloneząbki czosnku, drobno mielone11 funt cukinii,mielony suszony tymianekmielony suszony tymianek10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOstry sos do serwowaniaOstry sos do serwowania680Orzechy dowolne (posiekane)grudkowe krabygrudkowe kraby454Orzechy dowolne (posiekane)okra, przycięte i pokrojone na 1/8 calaokra, przycięte i pokrojone na 1/8 cala1TbDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony pieprz, do smakuSól i świeżo zmielony pieprz, do smaku454Orzechy dowolne (posiekane)krewetki, z głową, lub obrane i deveinedkrewetki, z głową, lub obrane i deveined227Orzechy dowolne (posiekane)udka kurczaka bez kości, bez skóry, pokrojone w kostkę wielkości kęsa i podsmażone na złoty kolorudka kurczaka bez kości, bez skóry, pokrojone w kostkę wielkości kęsa i podsmażone na złoty kolor227Orzechy dowolne (posiekane)szynka wędzona w kostkachszynka wędzona w kostkach227Orzechy dowolne (posiekane)kiełbasa wędzona, krojona na kawałkikiełbasa wędzona, krojona na kawałki227Orzechy dowolne (posiekane)mięso cielęce bez kości, pokrojone w kawałki wielkości kęsamięso cielęce bez kości, pokrojone w kawałki wielkości kęsa1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane3Średnia żółta cebula, posiekanamakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana żółta cebulaposiekana żółta cebula
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia25
Magazyn