Gulasz z homara z pomidorami i papryką
Gulasz z homara z pomidorami i papryką to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 325 kalorii. Na 4,61 zł / porcja, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory śliwkowe, żywe homary, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gulasz z ciecierzycy z bakłażanami, pomidorami i papryką, Homar z czerwonymi i żółtymi pomidorami, oraz Gulasz Z Homara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pracując partiami i używając szczypiec, obniż homary do dużej puli szybko gotującej się wody. Gotować 5 minut. Używając szczypiec, przenieś homary na talerz. Całkowicie fajne.
Pracując nad misą, aby złapać soki z homarów i używając nożyc kuchennych, wyciąć ogony z homarów.
Przetnij każdy ogon na 3 rundy. Podziel otwarte głowy i ciała homara; Usuń tomalley (Zielona wątroba) i rezerwy (łącznie około 2 łyżki stołowe). Podziel każdy duży pazur na 2 kawałki, przecinając 1 stronę, aby łatwo usunąć mięso z pazurów. Odstawić kawałki homara i soki.
Rozgrzać 3 łyżki oleju w ciężkiej dużej głębokiej patelni lub garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i paprykę; smażyć, aż lekko zmięknie, o 5 protokół.
Dodaj pomidory, 2 łyżki mielonej świeżej pietruszki, liść laurowy, tymianek i szczyptę cukru.
Posypać solą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje, o 20 protokół.
Dodaj brandy i dusić 2 protokół.
Dodaj wszystkie zastrzeżone kawałki homara i soki na patelni; dusić 5 minut.
Wymieszać w soku z małży i 1 szklankę wody. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu 10 minut dłużej.
Dodaj zastrzeżone tomalley, 2 łyżki mielonej świeżej pietruszki, i czosnek mielony na patelni z homara i gotować odkryte 5 protokół.
Przenieść kawałki homara do miski.
Przenieść sos do blendera i puree, aż będzie gładka, rozcieńczając więcej wody w razie potrzeby. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Przełożyć sos do miski. Top z kawałków homara.
Posypać pozostałą 1 łyżką pietruszki i podawać.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Homar w menu? Spróbuj połączyć się z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Louis Jadot Chablis Les Clos Grand Cru z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 70 dolarów za butelkę.
Louis Jadot Chablis Les Clos Grand Cru
7" klimatów " można nazwać Grand Cru w Chablis: Preuses, Bougros, Les Clos, Grenouilles, Blanchot, Valmur i Vaudésir. Wszystkie te winnice znajdują się po prawej stronie rzeki Le Serein, na wzgórzu. Sytuacja ta nadaje winu mocnego i pełnego charakteru.Gwiazda jasna o srebrzystej obręczy. To wino pochodzi z winogron uprawianych w klimacie zorientowanym na południe i południowy zachód, położonym w największym Grand Cru Chablis, Les Clos. Oferuje bardzo dojrzały nos żółtych mięsistych owoców pestkowych, zwłaszcza brzoskwiń, z nutą moreli. Jest to złożone wino z hojnością i dużą ilością dojrzałych owoców, dobrym odczuciem w ustach i wspaniałym wykończeniem.