Guacamole z frytkami z kminku
Guacamole z frytkami kminku może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 284 kalorie, 5G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Mieszanka 2 cebula, pomidor, olej roślinny, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Guacamole Z Frytkami Tortilla Z Kminkiem, Pieczone guacamole kukurydziane z frytkami Tortilla o zapachu kminku (Południowo-Zachodnia przekąska), oraz Guacamole z wiórkami kukurydzianymi (guacamole Con Totopos).
Instrukcje
Zrób żetony: Rozgrzej piekarnik do 191°. podziel każdą pita na pół.
Posmaruj obie strony olejem i posyp kminkiem i solą.
Każdą połowę pokroić na 6 klinów i rozprowadzić w jednej warstwie na 2 arkuszach do pieczenia.
Piec przez 10 minut, obracając pitas i zmieniając pozycję patelni w połowie, aż pitas będą chrupiące i złote.
Zrób guacamole: w szklanej misce rozgnieść awokado widelcem, aż stanie się grube.
Wymieszać z cebulą, jalapeo, kolendrą, sokiem z limonki i pomidorem; doprawić solą i pieprzem. Przykryć folią dociskaną bezpośrednio do guacamole i schłodzić przez 20 minut.
Podawać z chipsami z kminku.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego można spróbować to Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 45 dolarów.
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym w serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) doskonałą pogodę podczas Setu, pozwalając na mocne, zrównoważone plony. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe i dojrzewanie było dość szybkie, jednak niespotykanie chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez kolców ciepła, a winogrona utrzymywały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć świetny owocowy charakter, świeżą kwasowość i strukturę taninową oraz solidną głębię.