Gruszki piernikowe w filiżankach Filo
Gruszki piernikowe w filiżankach Phyllo może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 1G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz phyllo, brązowy cukier, orzechy włoskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Gingered Squash and Pears, Gruszki Piernikowe Wolno Gotowane, oraz Gruszki karmelowe w gniazdach Filo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218° i ułóż stojak na środku.Ułóż arkusz filo na dużej desce do krojenia (pamiętaj, aby przykryć pozostałe arkusze filo lekko wilgotnym ręcznikiem papierowym lub folią) i umyj wierzch roztopionym masłem. Ułóż kolejny arkusz na pierwszym arkuszu i powtarzaj, na przemian masło i filo, aż pojawi się 6 warstw.
Wierzchnią warstwę posmarować masłem.Używając ostrego noża, pokrój filo na 12 kwadratów o wymiarach około 4 na 4 cale. Dopasuj 1 kwadrat dokładnie do każdej studzienki 12-studzienkowej patelni muffin, delikatnie naciskając filo na dno i na boki każdej studzienki.
Piec, aż ciasto jest lekko rumiane i chrupiące, o 10 protokół.
Wyjmij patelnię z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na stojaku z drutu. Gdy kubki są chłodne, wyjąć je z patelni i odstawić. Kubki można przechowywać w temperaturze pokojowej w hermetycznym pojemniku do 2 dni.W przypadku gruszek: obierz, podziel na pół i rdzeń gruszek.
Pokroić w średnią kostkę (należy mieć około 2 szklanki) i odstawić.Roztopić masło na średniej patelni na średnim ogniu, aż do spienienia.
Posypać brązowy cukier na górze i gotować, aż mieszanina jest bulgotanie i cukier rozpuszcza, o 3 protokół.
Umieść śmietanę, brązowy cukier i wanilię w dużej misce i energicznie ubijaj, aż utworzą się sztywne szczyty, około 5 minut.
Dodać kwaśną śmietanę i ubijać, aż tylko incorporated.To podawać, gruszki i ich soki podzielić między filiżanki Filo i top z bitą śmietaną.