Groszek rozgnieciony z fetą i szalotkami
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Rozgnieciony groszek z Fetanem i szalotki może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.2 za porcję. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 24g białka, oraz 22g tłuszczu. Jeśli masz liście mięty, groch w strąku, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 21 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Rozgnieciony groszek z Fetanem i szalotkami, Groszek cukrowy z kruszonym czerwonym pieprzem, oraz Pikantny plamiak z pokruszonymi ziemniakami i groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli używasz świeżego groszku, skorupy je i gotować krótko we wrzącej wodzie, aż al dente, a następnie dobrze odcedzić i umieścić w dużej misce.
Posypać 2 łyżkami oliwy z oliwek i zgnieść grubo maserem ziemniaczanym.
Jeśli używasz mrożonego groszku, krótko je zblanszuj, wyjątkowo dobrze spuść i zmiażdż przed dodaniem oleju, wylej na tym etapie więcej nadmiaru wody; dodawaj olej stopniowo i mniej obficie.
Rozgnieść fetę i jogurt razem w płytkiej misce. Gdy groszek jest jeszcze gorący, dodaj fetę i wrzuć do połączenia. Chodzi o teksturę, a nie gładkość, jak na dip.
Teraz dodaj szalotki i 2 łyżki rozdrobnionej mięty. Na początek wymieszaj sok z połowy cytryny. Doprawić pieprzem i odrobiną soli, jeśli uważasz, że jest to potrzebne; feta jest dość słona. Posmakuj i dostosuj przyprawę, dodając więcej soku z cytryny, mięty lub oliwy z oliwek, jeśli chcesz.
Podawać w płytkim naczyniu z kopcem ciepłego, grillowanego chleba pita.
Z kolacji do piosenki Tamasin Day-Lewis. Tekst © 2009 Tamasin Day-Lewis; zdjęcia © 2009 James Merrell . Opublikowane przez Rizzoli International Publications, Inc.