Grillowany łosoś z pieczoną kukurydzą

Grillowany łosoś z pieczoną kukurydzą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj grillowanego łososia z pieczoną kukurydzą. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.06 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 310 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka soku z limonki, pieprzu, obłuskanych kłosów kukurydzy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 81% to danie jest super. Spróbuj Grillowany Łosoś Z Smakiem Zwęglonej Kukurydzy, Pieczony łosoś z czerwoną papryką i kukurydzą, oraz Pieczony łosoś z czerwoną papryką i kukurydzą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Umieść chiles na stojaku do grillowania pokrytym natryskiem; grill 5 minut z każdej strony lub aż poczernieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Umieść chiles w wytrzymałej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny; uszczelnij.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
4
Odstawić 5 minut. Chiles obrać; przeciąć na pół wzdłuż. Wyrzucić nasiona i membrany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
NasionaNasiona
5
Pokrój chiles na paski 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
6
Umieść kukurydzę na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grill 10 minut lub aż lekko zbrązowieje, okazjonalnie obracając. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Pokroić ziarna z kolb.
8
Połączyć chiles, kukurydza, pomidor, kolendra, i sok; wrzucić delikatnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
Papryka ChiliPapryka Chili
PomidorPomidor
SokSok
KukurydzaKukurydza
9
Dodaj 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
SólSól
10
Połącz pozostałe 1/2 łyżeczki soli, pozostałe 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i kminek, dobrze mieszając. Mieszankę przypraw Rub równomiernie po obu stronach łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
łosośłosoś
KminekKminek
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
11
Umieść łososia na stojaku do grillowania pokrytym natryskiem; grilluj 4 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować, gdy zostanie przetestowana widelcem lub do pożądanego stopnia przydatności.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
łosośłosoś
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
12
Podawać z smakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozkoszRozkosz

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia55
Magazyn