Grillowany łosoś cytrynowo-koperkowy z sałatką z ogórka

Grillowany łosoś cytrynowo-koperkowy z sałatką z ogórka
Grillowany łosoś cytrynowo-koperkowy z sałatką ogórkową to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 300 kalorii, 35g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 4,31 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz cytryny, sól, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Grillowany łosoś z kremową sałatką ogórkowo-koperkową, Grillowany filet z łososia z sosem ogórkowo-koperkowym, oraz Grillowana Miecznik Z Sosem Cytrynowym, Koperkowym I Ogórkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Skórka cytryny dać 2 łyżki. zest.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
2
Filety z łososia posypać 1 1/2 łyżki. skórkę (odstawić pozostałą skórkę i całe cytryny) i 1 1/2 łyżki. koperek, dzieląc równomiernie między filety i klepiąc, aby przylegać. Zawiń filety w folię i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny i do nocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
CytrynaCytryna
KoperKoper
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
3
Plaster ogórka-cienki na mandolinie lub innej ręcznej krajalnicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
4
Cebulę pokroić na pół. W misce wymieszać ocet, cukier i 1/2 łyżeczki. sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
CebulaCebula
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodaj ogórek, cebulę, pozostałą skórkę z cytryny i koperek, i wrzuć delikatnie do herbu. Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
PrzyprawyPrzyprawy
OgórekOgórek
CebulaCebula
KoperKoper
6
Przygotuj grill gazowy lub węglowy do pośredniego ogrzewania. Jeśli używasz grilla gazowego, obróć wszystkie palniki do góry i zamknij pokrywę. Gdy temperatura wewnątrz grilla osiągnie 400, podnieś pokrywę i wyłącz jeden z palników, tworząc pośrednią strefę ogrzewania. Jeśli za pomocą grilla węglowego, Światło 50 do 60 brykiety i niech spalić, aż tylko pokryte popiołem, 20 do 30 minut. Usypać je z jednej strony, pozostawiając oczyszczony obszar do pośredniego gotowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Złóż dwa 12 na 18 cali. kawałki wytrzymałej folii aluminiowej w połowie szerokości, tworząc prostokąty. Używając końcówki małego noża, wykonaj otwory w prostokąty o średnicy około 2 cali. od siebie i poszerzyć każdy otwór do wielkości dziesięciocentówki. Nasmaruj folię oliwą z oliwek; Ustaw na bezpośrednim ogniu na 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
NóżNóż
8
Skórki łososia posmarować olejem. Zestaw 2 filety, skórka w dół, na każdym prostokącie folii. Przykryj grill (jeśli używasz węgla drzewnego, otwórz otwory wentylacyjne na pokrywie) i gotuj ryby, aż skóra będzie jasnobrązowa i naprawdę skwiercząca, 5 do 6 minut. Za pomocą szczypiec, przesuń folię do pośredniego ciepła, przykryć i gotować, aż wszystko, ale top 1/4 cala. jest gotowane, 3 do 8 minut. Przesuń rybę z powrotem na bezpośrednim ogniu, przykryj i gotuj, aż ryba zostanie ugotowana (pokrojona w celu przetestowania), a skóra rumiana i chrupiąca, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
SzczypceSzczypce
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Przełożyć folię z łososiem na blachę do pieczenia bez krawędzi i przesuwając szpatułkę do ciasta lub inną cienką szpatułkę między skórką łososia a folią, bardzo delikatnie uwolnić ryby z folii. Doprawić każdy filet solą i kilkoma kroplami soku z pozostałej cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
SokSok
CytrynaCytryna
RybyRyby
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
SzpatułkaSzpatułka
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Podawać z sałatką ogórkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia96
Magazyn