Grillowany stek ze spódnicą i pieczony SOS Tomatillo

Grillowany stek ze spódnicą i pieczony SOS Tomatillo
Grillowany stek i pieczony SOS Tomatillo to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 259 kalorii, 26g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 3,33 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, kolendra, stek spódnica, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Margarita-marynowany stek z grillowaną salsą Tomatillo, Grillowany stek z sosem pomidorowym i pieczoną krewetką, czarną fasolą i sałatką Orzo, oraz GRILLOWANY STEK Z SOSEM CHIMICHURRI.

Instrukcje

1
Połączyć 1 szklanka wrzącej wody i chile w małej misce; odstawić 10 minut lub do nawodnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odcedzić; drobno posiekać chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
3
Połącz chile, 1 łyżka oregano, 1 łyżka soku, oleju i 1 łyżeczka kminku w plastikowej torbie na suwak. Zmielić 4 ząbki czosnku; dodać do worka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Papryka ChiliPapryka Chili
KminekKminek
SokSok
Mięso MieloneMięso Mielone
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
4
Dodaj stek do worka; uszczelnić. Wstrząsnąć do herbu; przechowywać w lodówce 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
StekStek
5
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Zmiażdżyć pozostałe 4 ząbki czosnku. Ułóż rozgnieciony czosnek, cebulę i pomidory w jednej warstwie na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania; lekko pokryć warzywa sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CzosnekCzosnek
TomatillosTomatillos
WarzywaWarzywa
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Piec w 450 przez 20 minut lub do zwęglenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Połącz mieszaninę tomatillo, pozostałe 2 łyżki oregano, Pozostałe 1 łyżka soku, pozostałe 1/2 łyżeczki kminku, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i cukru w blenderze; proces do gładkiej, skrobanie boki.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
PieprzPieprz
KminekKminek
SokSok
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Wyjąć stek z worka; posypać równomiernie obie strony steku pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pozostałą 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
StekStek
SólSól
11
Umieść stek na stojaku grillowym pokrytym sprayem do gotowania. Grilluj 2 minuty z każdej strony lub do momentu włożenia termometru do najgrubszej porcji steku 135 lub do pożądanego stopnia doness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
12
Niech stek stać 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
13
Stek pokroić ukośnie w poprzek ziarna na cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
StekStek
14
Umieść 3 uncje stek na każdym z 4 talerzy. Top każdej porcji z około 3 łyżki sosu; posypać każdą porcję z 1 1/2 łyżeczki kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
SOSSOS
StekStek

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Raymond R Collection Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 53 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn