Grillowany stek wieszakowy z wędzonymi warzywami, sosem Barbecue i południowo-zachodnim Chimichurri

Grillowany stek wieszakowy z wędzonymi warzywami, sosem Barbecue i południowo-zachodnim Chimichurri
Potrzebujesz danie główne bezglutenowe i bezmleczne? Grillowany stek z wieszakiem z wędzonymi warzywami, sosem Barbecue i południowo-zachodnim Chimichurri może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 707 kalorii, 50g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 10,36 USD za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką SOS adobo, sos worcestershire, sól i pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Czwartego Lipca. Jest to drogie przepis dla fanów latynoamerykańskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Z łyżką wynik 79%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Wieszak stek i sos Chimichurri, Wieszak stek z pomarańczą-Oregano Chimichurri, oraz Sczerniały stek wieszakowy z bananami i Chimichurri.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: zrębki nasączone wodą
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2
Do marynaty stekowej: w naczyniu do pieczenia wymieszaj wino, płynny dym i ocet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sałatkowy Ranczo, OpcjonalnieSos Sałatkowy Ranczo, Opcjonalnie
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Posyp stek solą i pieprzem i włóż do marynaty. Marynować przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
1
Połącz ketchup, sos Worcestershire, agawę, SOS adobo i chipotle chile w rondlu i zmniejsz, aż będzie gęsty i nadający się do smarowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
(można Zastąpić Mozzarellą)(można Zastąpić Mozzarellą)
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
0,5 łyżeczki Soli0,5 łyżeczki Soli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1
Połącz kapary, korniszony, kolendrę, pietruszkę i jalapeno w robocie kuchennym i pulsuj, aż sos będzie gruby. Przy pracującym silniku powoli wlewaj olej, aż sos będzie dobrze połączony i trochę gładki; nie powinna to być puree z pasty. Posmakuj i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
KorniszonyKorniszony
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do DekoracjiLimonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
W przypadku wędzonych warzyw i steków: rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
3
Wyjmij stek z marynaty i grilluj do żądanej temperatury.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
4
Posmaruj odrobiną płynnego dymu, aby uzyskać grillowany smak i posmaruj sosem barbecue. Rezerwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną KostkęPodwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
Sos Sałatkowy Ranczo, OpcjonalnieSos Sałatkowy Ranczo, Opcjonalnie
5
Grilluj paprykę na patelni grillowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
6
Zawiń zrębki w foliową torebkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
7
Umieść paprykę i zrębki w garnku z płynnym dymem i 1 łyżką wody i parą przez kilka minut, aby nadać smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Sos Sałatkowy Ranczo, OpcjonalnieSos Sałatkowy Ranczo, Opcjonalnie
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Podawaj stek zwieńczony południowo-zachodnim chimichurri oraz grillowaną papryką i pozostałym sosem barbecue z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną KostkęPodwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
ChimichurriChimichurri
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Stek działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki) z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)
Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)
Po aromatach czarnej wiśni, ziela angielskiego, czarnej porzeczki i gliny następują smaki dzikich malin, ciemnych jagód i kruszonej mineralności skalnej. Po gęstym wejściu następuje słodki i soczysty dotyk ust, wsparty kwasowością, jedwabistymi taninami i subtelnym ziemistym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia47
Magazyn