Grillowane Szaszłyki Ananasowe Z Sosem Rumowym
Grillowane szaszłyki ananasowe z sosem rumowym to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 1G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mielonego cynamonu, ananasów, drewnianych szaszłyków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 38%. Spróbuj Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek, Grillowane szaszłyki z krewetek z sosem ananasowym, oraz Grillowane Szaszłyki Z Szynką I Ananasem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szaszłyki namoczyć w wodzie 30 minut.
W małym rondlu na średnim ogniu wymieszać brązowy cukier i kolejne 4 składniki, ciągle mieszając, aż do wymieszania. Gotować na małym ogniu, bez mieszania, 10 minut lub aż sos zacznie gęstnieć.
Zdjąć z ognia; zachować ciepło.
Pokrój ananasy wzdłuż na czwarte części, pozostawiając końce korony.
Usuń twardy rdzeń z każdej ćwiartki; wyciąć miąższ ananasa z muszli w jednym kawałku w kształcie klina, utrzymując koronę i skorupę w stanie nienaruszonym. Odstaw skorupkę ananasa na bok.
Pokrój klin ananasa na 8 równych poprzecznych plasterków i nawlecz na drewniane szaszłyki. Powtórz procedurę z pozostałymi klinami.
Spryskaj ruszt spożywczy sprayem do gotowania i umieść na grillu.
Ananasa ułożyć na ruszcie. Grill, przykryty pokrywą grilla, na średnim ogniu (350-40
4 minuty z każdej strony lub do całkowitego ogrzania.
Ułóż szaszłyki w zarezerwowanych muszlach ananasa i skropić ciepłą mieszanką rumu.