Grillowane steki z dodatkiem oliwkowo-Oregano

Grillowane steki z dodatkiem oliwkowo-Oregano
Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 85 kalorii, 1G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje 52 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz liście oregano, cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Grillowane steki New York Strip z zieloną oliwką Tapenade, Steki jagnięce z Oregano z cytryną, oliwą z oliwek i masą z sera feta, oraz Marynowane Grillowane Steki New York Strip dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Oliwki i grubo posiekać. W misce wymieszać oliwki, cebulę, oregano, olej, pieprz i sól do smaku. Steki osuszyć i doprawić solą i pieprzem. Steki z grilla na olejowanym stojaku ustawionym na 5 do 6 cali nad świecącymi węglami około 4 minut z każdej strony dla średnio rzadkich. (Alternatywnie, steki z grilla na gorącej olejowanej dobrze przyprawionej patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
OliwkiOliwki
PieprzPieprz
StekStek
CebulaCebula
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Podawać steki z dodatkiem smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozkoszRozkosz
StekStek

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Flora Springs Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Flora Springs Napa Valley Merlot
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia35
Magazyn