Grillowane Kulki Ryżowe
Grillowane kulki ryżowe to dodatek, który serwuje 4. Jedna porcja zawiera 299 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu. Za 44 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką mirin, szczypiorek, sól koszerną i kilka innych składników, możesz to zrobić. 91 osób było pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Czwartego Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, lakto ovo wegetariańskie i przyjazne dla fodmap dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 37 minut. Z łyżką wynik 32%, to danie nie jest takie niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Grillowane Kulki Ryżowe, Kulki Ryżowe, oraz Kulki Ryżowe.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W przypadku tego przepisu ważne jest, aby użyć japońskiego białego ryżu krótkoziarnistego, zwanego czasem ryżem sushi. Brązowy ryż i ryż długoziarnisty nie będą działać. Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu wraz z solą. Podczas gotowania ryżu zagotuj sos sojowy i mirin na małym ogniu, aż zmniejszy się o około połowę. Zdejmij z ognia i wymieszaj masło.
Gdy ryż jest już gotowy i trochę ostygnie (powinien być jeszcze gorący), odetnij kwadratowy kawałek folii i ułóż 1/4 ugotowanego ryżu na środku. Owiń go plastikiem i użyj rąk, aby ścisnąć go razem w trójkąt o grubości 1 cala. Upewnij się, że są gęsto upakowane, aby nie rozpadły się na grillu. Powtórz z pozostałym ryżem i folią.
Rozgrzej grill do średniego.
Za pomocą pędzla do ciasta podlać 1 stronę kulek ryżowych mieszanką masła i położyć je na grillu, posmarowaną masłem do dołu.
Pozwól im grillować, aż się zrumienią i będą chrupiące z 1 strony, około 5 minut), a następnie posmaruj wierzchołki kulek ryżowych mieszanką masła. Odwróć je szczypcami i grilluj, aż druga strona będzie chrupiąca.
Przełóż kulki ryżowe na półmisek do serwowania.
Ponownie posmaruj mieszanką masła i udekoruj szczypiorkiem.