Grillowane Kulki Ryżowe

Grillowane Kulki Ryżowe
Grillowane kulki ryżowe to dodatek, który serwuje 4. Jedna porcja zawiera 299 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu. Za 44 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką mirin, szczypiorek, sól koszerną i kilka innych składników, możesz to zrobić. 91 osób było pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Czwartego Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, lakto ovo wegetariańskie i przyjazne dla fodmap dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 37 minut. Z łyżką wynik 32%, to danie nie jest takie niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Grillowane Kulki Ryżowe, Kulki Ryżowe, oraz Kulki Ryżowe.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W przypadku tego przepisu ważne jest, aby użyć japońskiego białego ryżu krótkoziarnistego, zwanego czasem ryżem sushi. Brązowy ryż i ryż długoziarnisty nie będą działać. Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu wraz z solą. Podczas gotowania ryżu zagotuj sos sojowy i mirin na małym ogniu, aż zmniejszy się o około połowę. Zdejmij z ognia i wymieszaj masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż DługoziarnistyRyż Długoziarnisty
Ryż BrązowyRyż Brązowy
RyżRyż
Sos SojowySos Sojowy
MasłoMasło
ZiarnaZiarna
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Gdy ryż jest już gotowy i trochę ostygnie (powinien być jeszcze gorący), odetnij kwadratowy kawałek folii i ułóż 1/4 ugotowanego ryżu na środku. Owiń go plastikiem i użyj rąk, aby ścisnąć go razem w trójkąt o grubości 1 cala. Upewnij się, że są gęsto upakowane, aby nie rozpadły się na grillu. Powtórz z pozostałym ryżem i folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Rozgrzej grill do średniego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Za pomocą pędzla do ciasta podlać 1 stronę kulek ryżowych mieszanką masła i położyć je na grillu, posmarowaną masłem do dołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Pozwól im grillować, aż się zrumienią i będą chrupiące z 1 strony, około 5 minut), a następnie posmaruj wierzchołki kulek ryżowych mieszanką masła. Odwróć je szczypcami i grilluj, aż druga strona będzie chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
SzczypceSzczypce
7
Przełóż kulki ryżowe na półmisek do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
8
Ponownie posmaruj mieszanką masła i udekoruj szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SzczypiorekSzczypiorek
TrudnośćŚredni
Gotowe W37 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Magazyn