Grillowane Jumbo krewetki z solą i pieprzem

Grillowane Jumbo krewetki Solno-pieprzowe to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 157 kalorii, 31g białka, oraz 2G tłuszczu. Na $3.19 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka grubej soli morskiej, Koper mielony, krewetki jumbo, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Przynosi wam to moje przepisy. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane Krewetki Jumbo, Pikantne Grillowane Krewetki Jumbo, oraz Lemony Herb-grillowane krewetki Jumbo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wytnij wzdłuż grzbietu krewetki za pomocą nożyczek; devein, ale nie usuwaj skorupy. Krewetki opłucz i osusz.
Połączyć sok z cytryny, 2 łyżeczki soli, 1 łyżeczka pieprzu i mielonego kopru włoskiego w dużej wytrzymałej plastikowej torbie zip-top; dodać krewetki. Uszczelnij worek bezpiecznie i obróć się, aby pokryć krewetki. Odstawić 15 minut, obracając od czasu do czasu.
Dodaj pozostałe 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczka pieprzu do krewetek. Krewetki grillowe, przykryte pokrywą grilla, na średnim ogniu (350 do 40
3 minut na każdej stronie lub aż krewetki skręcić różowy.
Wino Uwaga: Napa Valley winiarz Jeff Morgan produkuje Solo
Rosa, wytrawna Kalifornijska ros, i Covenant, Koszerne Cabernet Sauvignon. Jeff napisał Dean & DeLuca: the Food and Wine Cookbook and the Working Parents Cookbook. Jego niedawno napisana książka o winie Ros, Przewodnik po najbardziej wszechstronnym winie na świecie, ukazała się w księgarniach w maju. Poniżej, Jeff pary wina z tego aromatycznego przepisu krewetek.
Cytryna i gruba sól morska oferują proste, ale orzeźwiające podkreśla inaczej słodkie, mięsiste krewetki. Do tego dania sięgnę po zapinany na zamek, świeży Sauvignon Blanc, który serwuje cytrynowe nuty mineralne w zgodzie z solną esencją morza i solą. Poszukaj Honig Sauvignon Blanc (około 15 dolarów). -- Jeff Morgan
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.