Grillowana Tilapia z salsą Mango

Grillowana Tilapia z salsą Mango
Grillowana Tilapia z Salsanem Mango to bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 569 kalorii, 36g białka, oraz 40g tłuszczu. Za $4.78 za porcję, ten przepis okładki 32% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to dość drogie przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2198 powiedziałoby, że trafił w sedno. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Czwartego Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 55 minut. Mieszanka soli i pieprzu, soku z limonki, papryki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 98%. Ten wynik jest spektakularny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Grillowana Tilapia z salsą Mango, Grillowana Tilapia z salsą Mango, oraz Grillowana Tilapia z salsą Mango.

Instrukcje

1
Wymieszaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1 łyżkę soku z cytryny, pietruszkę, czosnek, bazylię, 1 łyżeczkę pieprzu i 1/2 łyżeczki soli w misce i wlej do zamykanej plastikowej torebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
BazyliaBazylia
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj filety z tilapii, posmaruj marynatą, wyciśnij nadmiar powietrza i zamknij torebkę. Marynować w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z TilapiiFilety Z Tilapii
MarynataMarynata
3
Przygotuj salsę z mango, łącząc w misce mango, czerwoną paprykę, czerwoną cebulę, kolendrę i papryczkę jalapeno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
KolendraKolendra
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodaj sok z limonki i 1 łyżkę soku z cytryny i dobrze wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem i wstaw do lodówki, aż będzie gotowa do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
5
Rozgrzej grill zewnętrzny na średnim ogniu i lekko ruszt olejowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Wyjmij tilapię z marynaty i strząśnij nadmiar. Wyrzuć pozostałą marynatę. Grilluj filety, aż ryba nie będzie już półprzezroczysta na środku, i łatwo płatkuj widelcem, 3 do 4 minut z każdej strony, w zależności od grubości filetów.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
TilapiaTilapia
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Podawaj tilapię zwieńczoną salsą mango.
Składniki, których będziesz potrzebować
TilapiaTilapia
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)

Polecane wino: Pinot Noir, Wino Musujące, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Pinot Noir, wino musujące i Pinot Grigio to świetny wybór dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Winnica Joseph Phelps Pastorale Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 50 dolarów za butelkę.
Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir
Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia61
Magazyn